https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Razkrivamo mnenja o ukinitvi Pomurske nogometne lige

30.7.2013  

V zadnjih dneh se veliko govori o razpadu oziroma ukinitvi Pomurske nogometne lige. Še danes velikemu krogu ljudi ni povsem jasno zakaj je do tega sploh prišlo in kaj bo s tem pomurski nogomet pridobil ali bolje rečeno izgubil. Da bi vsaj približno dobili odgovore na vsa ta vprašanja smo povprašali bolj ali manj vpletene akterje te zgodbo.


Daniel Penhofer je bil v minuli sezoni Pomurske nogometne lige skupaj z g. Režonjo Slavkom (županom občine Turnišče in podpredsednikom MNZ Lendava) član koordinacije Pomurske nogometne lige, ki jo je vodila MNZ Murska Sobota. Koordinacija je posvetovalno telo, ki naj bi spremljalo tekmovanje v ligi in ki skrbi, da se morebitne nepravilnosti sproti odpravljajo, da predlaga koledar tekmovanja in tako dalje. S strani MNZ Murska Sobota sta bila člana koordinacije Karel Horvat (predsednik NK Serdica) in Danilo Kacijan.

Penhofer nam je povedal, da so se v celotni sezoni sestali le enkrat in to v jesenskem delu tekmovanja Pomurske nogometne lige 2012/13. »Skozi celotno tekmovalno leto sem kot član IO MNZ Lendava in kot predsednik SD Kobilje (član PNL) svoje aktivnosti usmerjal k temu, da PNL mora obstati ne glede na ceno, ki bi jo bilo potrebno za to plačati.

S strani MNZ Murska Sobota je bilo povedano, da se klubi 3. SNL pritožujejo nad visokimi finančnimi obveznostmi v 3. SNL in nekateri razmišljajo o selitvi v lige MNZ Murska Sobota, zato naj bi se tudi te lige na novo formirale. Tekmovanja v lanski tekmovalni sezoni so minila in naj g. Kacijan pove, koliko klubov iz 3. SNL, ki so člani MNZ Murska Sobota je šlo v nižjo ligo?

Smatram, da je bila PNL zelo "posrečena" liga v kateri se je igral dober nogomet, nivo tekmovanja je bil na zavidljivi kvaliteti, obiski gledalcev so bili zelo dobri, skratka, škoda, da je prišlo do enostranske odločitve MNZ Murska Sobota, da se liga ukine.

Ključen faktor pri ukinitvi je bil g. Kacijan, ki je člane svojega IO prepričal v ukinitev z argumenti, ki ne držijo vodo. Vseskozi se je omenjalo, da je MNZ Lendava nekorektna do MNZ Murska Sobota, nikoli pa niso povedali na kakšen način naj bi bila MNZ Lendava nekorektna, omenjali so samo nekatere stare zamere izpred 20 let, ki pa so milo rečene smešne in niso vredne, da se jih sploh kjer koli objavi. Čudi me tudi, da g. Kacijan ni dovolil, da bi klubi člani PNL iz MNZ Murska Sobota sami javno izrazili svoje mnenje glede ukinitve lige. Imam informacije od določenih vodilnih v nekaterih klubih, ki so želeli, da PNL ostane.

Pomurski nogomet z ukinitvijo PNL izgublja kakovostno tekmovanje, ki se je lepo "prijelo", klubi, ki pa so napredovali iz tega tekmovanja pa so se obdržali v višjem rang tekmovanja, kar je še en dokaz kakovostnega dela v klubih članih PNL.

Glede na to, da od marca 2013 po 10 letih nisem več predsednik ŠD Kobilja nimam vpogleda v delo kluba, vidim pa, da se konkretno ekipa ŠD Kobilje precej pomladila, kljub temu, da liga v kateri bo ekipa tekmovala v prihodnji tekmovalni sezoni ne bo slaba liga. Tudi finančne obveznosti kluba so v prihodnje manjše, saj je tekmovanje v 1. MNL Lendava cenejše od tekmovanja v PNL«, nam je zaupal svoj pogled na ukinitev Pomurske nogometne lige.

Mnenje o ukinitvi Pomurske nogometne lige predstavnikov klubov, ki so v letošnji sezoni nastopali v njej

»V klubu smo se vsi zavzemali za to, da iz I. MNL MS napredujemo v višji rang tekmovanja. Torej z doseženem prvim mestom v MNL smo potem napredovali v PNL. Poleg tega smo morali intenzivno delati v vseh selekcijah, za vse to smo porabili ogromno časa in finančnih sredstev. Osebno menim, da je pomurska liga bila kvalitetna liga, saj je naš klub ŠD NK Lesoplast Križevci bil najboljši klub v tej ligi, kar je tudi dokaz, da dobro delamo. V samem rangu tekmovanja pomurske lige je bila kvaliteta na nivoju in tudi obiski gledalcev na tekmah so bili odlični. Menim, da je razformiranje pomurske lige za naš klub avtomatsko nazadovanje iz višjega kakovostnega razreda v nižji kakovostni razred. Pravzaprav tudi določeni klubi, ki so nastopali v pomurski ligi niso dobili priložnost za novo formirano ligo MNZ Murska Sobota. Pomurski nogomet bo po moji oceni izgubil na kvaliteti, predvsem pa je vprašljivo kakšne obiske bomo klubi imeli ne le številčno temveč tudi finančno.  Če MNZ Murska Sobota kot naša krovna organizacija, ki vodi tekmovanje in nas usmerja moramo temu slediti tudi klubi. Vendar v tem primeru lahko zapišemo z naše strani samo to, da nova pravila tekmovanja ali pa novo vsebino tekmovanj v I. MNL M. Sobota do tega trenutka ni potrdil IO NZS, tako da ni povsem jasno s kakšnimi propozicijami se bodo klubi, ki bodo tekmovali v novih MNZ – jih lahko uvršali v višji rang tekmovanja torej v 3. nogometno ligo«, nam je povedal predsednik ŠD NK Lespoplast Križevci Franc Šlihthuber.

»Sploh ne vem kaj naj povem o propadu PNL. Velika škoda za ligo katera je bila najbolj zanimiva za naš pomurski okoliš. Za vse to sta pa kriva samo dva človeka, oba predsednika MNZ, saj sta v medsebojnem sporu zaradi tega pa naj trpimo vsi klubi in vsi tisti kateri imamo nogomet radi. Upam si trditi , da je  največ kriv predsednik MNZ M. Sobota g. Danilo Kacijan, ki se ni dal prepričati čeprav so klubi želeli, da PNL ostane. Osebno sam sem se prepričal v razgovoru z nekaterimi predsedniki klubov iz MNZ MS saj so vsi za to da mora PNL ostati. Posledica vsega tega pa bo, da bo kvaliteta nogometa zelo padla tako v MNZ MS kot v MNZ Lendava. Kako vpliva vse to na naš klub naj omenim, da smo se posebej pripravljali na novo sezono v PNL saj smo kot verjetno veste zgradili nov športni objekt z velikostjo 500 kvadratnih metrov z tribuno in z vso urejeno okolico. Zato še na koncu enkrat naj omenim, da je zelo velika škoda za propadlo PNL, saj zaradi dveh ljudi, ki se ne razumeta trpimo vsi tisti, ki delamo za nogomet«, meni Dušan Hozjan, predstavnik NK Hotiza.

»Sramota za Kacijana in Grosa, klubi bi morali po vzoru NBA oziroma NHL narediti »lockout« in ne igrati prvenstva pa naj Kacijan in Gros potem vodita ligo. PNL je propadla zaradi spora Kacijan – Gros, pomurski nogomet pa bo zaradi tega izgubil na kvaliteti, saj igralci odhajajo drugam« je bil kratek predstavnik NK Črenšovci Dominik Pintarič.

Podpredsednik NK Apače Zvone Kurbus pa je razočarano povedal, da je bil njihov klub najbolj oškodovan, saj bo ogromno izgubil z direktnim izpadom kar dve ligi nižje v 2. MNL. Dodal je še, da bo nova I MNZ kvalitetno bistveno slabša od bivše PNL in da sami proti predsedniku MNZ MS ne morejo narediti nič, ker kar si on zamisli to naredi.

Za svoje mnenje smo povprašali tudi predstavnika prvouvrščenih ekip MNL Lendava in Murska Sobota NK Dobrovnik in NK Bakovci, ki bi v naslednji tekmovalni sezoni morali tekmovati v Pomurski nogometni ligi, vendar odgovora nismo dobili.

Je pa trener NK Bakovcev Goran Papič za Pomurski šport glede tega na kratko povedal: »Nagrada za fante je prvo mesto, ostalo ne bom komentiral.«

Bolj gostobeseden je bil predsednik NK Dobrovnika Kristjan Horvat, kateremu je žal, saj je bil njihov cilj, da se uvrstijo nazaj v višji in kakovostnejši rang tekmovanja. »Zavedamo se, da nova liga ne more v celoti nadoknaditi PNL, saj bodo manjkale ekipe iz soboškega dela. Če se klubi ne bodo močno razformirali, kar se lahko zgodi, pričakujemo dobro in kakovostno I MNL« je za Pomurski šport povedal Horvat.

Odziv predsednika MNZ MS Danila Kacijana

»Pomurska liga je potekala deset let, za mene osebno zelo dobro. Vendar sta to PNL ustanovili dve članici, kjer so bile tudi sprejete prepozicije za vsa tekmovanja. Na začetku smo zelo dobro sodelovali, v zadnjih treh letih pa so se začele težave, ker klubi niso bili v enakopravnem položaju, predvsem kar se tiče nastopov mladinskih kategorij. Pred tremi leti nismo spustili NK Dokležovje v PNL, ker so nastopali samo s člansko ekipo. Meni osebno pa je osnova delo z mladimi, ker drugače dolgoročno nimamo vizije. Kajti če ne bomo delali z mladim kadrom, bomo na koncu imeli le veteranske lige.

Pred dvema letoma, ko se je šlo za Petišovce smo imeli koordinacijo PNL v Turnišču, kjer so nam dobesedno hoteli vsiliti sklep. Vendar koordinacija ni izvršilni,, ampak posvetovalni organ vsakega izvršnega odbora in na koncu je prišlo tako daleč, da smo se na koncu skoraj stepli. Po tej žalostni zgodbi, smo se mi odločili, da vztrajamo pri svojih prepozicijah in mislim, da smo se odločili pravilno, saj je danes Veržej v drugi ligi, enih Petišovcev pa več ni. Se pravi, da je bilo naše stališče pravilno.

Po tem pripetljaju smo tudi v okviru MNZ MS to zadevo analizirali in prišli do spoznanja, da je PNL v tem trenutku prišla do točke, ko je pomembno, da v okviru MNZ MS zagotovimo vsem klubom, ki želijo tu nastopat optimalne pogoje in enake kriterije. Tako smo že pred novo tekmovalno sezono sprejeli sklep izvršnega odbora, da se s tekmovalno sezono 2013/14 ukine PNL, kar je tudi pravilno, da se eno leto prej ve, da se zadeva transformira, o čem smo tudi pisno obvestili vse klube in tudi Nogometno zvezo Slovenije ter MNZ Lendava, čeprav vztrajno trdijo, da niso bili obveščeni. V tistem trenutku smo mi sprejeli samo sklep, da iz PNL v kolikor je klub iz MNZ MS izpade samo eden, ker drugače ne bi bilo tekmovanja in da so pogoji za napredovanje isti, kot so bili za napredovanje v PNL. Torej če si hotel iz prve MNL napredovati v PNL, si moral že v tekoči sezoni imeti mladinsko ekipo, tako da so zadeve bile jasne.

V zadnjih sedmih letih so večinoma iz PNL šli v 3.SNL ekipe iz MNZ MS. Jaz sem sicer vesel, da imamo v Pomurju osem tretjeligašev, ampak ta slika za mene osebno ni realna. Ni realna, ker velika mesta kot so Dravograd, Zreče so izstopila iz tekmovanja in z vsem spoštovanjem do vseh klubov, imamo na primer deset hišnih številk in »teramo« tretjo ligo. Temu primerno, se nam je vsako leto zmanjševalo število klubov na nivoju MNZ-ja, ker so vsi odšli na državni nivo tekmovanja. Banalna zadeva pa je, da mi še vedno vse te otroke vodimo zastonj, ker klubi, ki hočejo, da nastopajo na državnem nivoju morajo imeti določeno število mlajših kategorij zaradi licenciranja.

Vsaki dve leti smo mi izmenično vodili to PNL in ko so jo vodili oni se nikoli nisem vmešaval v njihovo delo, ker se mi je to zdelo nekorektno. Mi pa smo imeli vedno neka »podbacivanja« na primer zakaj vedno ta sodnik sodi onim, zakaj je ta delegat na tej tekmi in podobno. Moram povedati, da jaz nikoli nisem delal razlike med klubi iz MNZ Lendava ali Murska Sobota, za mene so bili to klubi iz Pomurske nogometne lige. Jaz s klubi nisem imel nikoli težav, moram povedati, da so vsi klubi, ki so tekmovali v PNL, bili zelo korektni in sem jim velikokrat tudi pomagal. Tukaj je pa tudi hitro nastal problem, saj so se ljudje spraševali kaj pa jaz tu imam, kar je tipično za nas.

Toliko ekip koliko imamo mi v okviru MNZ MS nimajo nikjer in še vedno bomo podpirali in vztrajali pri infrastrukturi in delu z mladimi. Vsakdo pa se bo mogel zavedati, da bi vsi radi imeli Mercedesa nimamo pa za »pejeka«.

Veliko je bilo pomislekov glede Mure. S strani NZS je klub, ki ne dobi tekmovalnih pravic na državnem nivoju se uvrsti v prvo ligo MNZ. Res je, da gre za novoustanovljeni klub, vendar pa moramo biti pošteni in povedati zakaj je novoustanovljeni klub. Ker ti otroci na tiste, da ne bom rekel katere, niso mogli vplivati in so bili kaznovani. Nam more biti jasno, da Pomurje rabi Muro, ampak pravo Muro z desetletno strategijo, od katere ne odstopajo. Tako je Mura prišla v to ligo. V tej ligi so vsi klubi, ki so izpolnjevali kriterije za napredovanje v PNL, se pravi z mladinskimi ekipami. Največ prahu je dvignila Cankova, kar je splet okoliščin, kajti če Roma ne bi odstopila sredi tekmovanja  z mladinsko ekipo ne bi bila Cankova v prvi MNL, ampak bi bila NK Roma.

Na koncu bi rad povedal, da si želim, da bi delali za dobro nogometa. Nogomet mora biti igra v katerem prevladuje tekmovalni duh in veljajo pravila fair playa ter v kateri se veselimo ko zmagamo in čestitamo boljšemu nasprotniku ko izgubimo. Bistvo vsega pa je, da se družimo, ker se ljudje premalo družimo. Naš nogomet moramo peljati le do kod smo sposobni, kajti če bomo šli preko svojih zmogljivosti bomo na koncu imeli od nogometa zelo zelo malo.«

Stališče MNZ Lendava o ukinitvi PNL pa si lahko preberete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2013 ob 21:28 nodi1973 gost

      kaj bi rekel še enkrat kjer bi kaj zaslužili jemlte bedaki

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.07.2013 ob 22:27 lalala gost

      Jap vse je regularno, Cankova, Mura, Apače....vdi se da na zvezi delajo pošteno oz. delajo ti meni jaz tebi, poznaš koga v Izvršnen odbore? NE, eh te pa v drugo ligo!! Smešno kaj se to dogaja na zveze, kak da bi gledal našo politiko. lp

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.07.2013 ob 22:36 pičo gost

      Prav maš, dela se po domače, mijmo aktov, kak komi paše, nišče pa ten policajan " nika nemre". SAMA ŽALOST in uničenje nogometa v Pomurje, šteri se je gradil 10 lejt

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.07.2013 ob 0:54 antikacijan gost

      danilo dela tak kak je njemi praf :-) te pa de pa pravo, ka dela v korist nogometa hahahaha

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.07.2013 ob 8:37 dilino gost

      kvaliteta nogometa v mnz m.s de spadnola ker samo v tem okolišu ni toko kvalitetnih klubov ,nazadovali do še tisti ki so bili pnl. ker do igrali večino tekem proti bolj slabšim nasprotnikom,in če je razlika velika ni pravega naboja .smisel napredka je da kvalitetneši klubi in s tem igralci igrajo v skupnem tekmovanju to je verjetno jasno vsakemu nogometnemu navdušencu samo ne tistim ki so njim več lastni interesi!!! V vseh športih po svetu si klubi želijo lig kjer bodo igrali močnejše tekme . KAKO bi bilo da bi našo prvo ligo ali drugo delili ,kje bi našli kvalitetne klube ,premali smo za delitev ,združevati bi se morali.Kacijan pa ostali stručnjaki pa tak samo uničujejo pomurski nogomet,idejo se nekšne šerife-DELAM KA ŠČEM PA KA MI ŠTO MORE .je njihov moto -poserem se vam na vašo delo,bljak

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.07.2013 ob 8:58 ronaldinho gost

      ukinitev pomurske lige je navječja škoda za pomurski nogomet. sedaj bodo tekme manj zanimive. pa naj MNZ lendava organizira pomursko ligo. popolnoma na isti način jo lahko organizira kot je do zdaj MNZ murska sobota.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.07.2013 ob 9:59 gost gost

      "Ker ti otroci na tiste, da ne bom rekel katere, niso mogli vplivati in so bili kaznovani. ".....zmaga s tem. Poglejte postavo Mure in sami presodite koliko je teh otrok :) mislim, da je Kacijan izgubil kompas. Ja se strinjam pomurje rabi dobro Muro ampak naj se uvrsti tja kamor spada s tekmovanjem. Olimpija je šla v 5 ligo. Zavrč je izstopil iz 2 snl pred leti in je šel v 5. ligo. Oba kluba sta prišla nazaj v 1 snl po tekmovalni plati. Mura pa se je enkrat že vrnila v tretjo ligo in se tudi prišla v 1 snl pa ne po tekmovalni plati in naredila veliko izgubo. Rad imam Muro, da me ne boste narobe razumeli ampak zakaj pa še bolj npr. ne forsiramo Veržeja. Tudi pomurski klub brez dolgov v 2 snl....to ekipo je lažje spraviti v 1 snl, ali pa se motim? Mura naj najprej poravna svoje dolgove. Nogometna šola Mure res vzgaja otroke in tukaj kapo dol ampak se bojim, da je na enaki poti kot Mura 05.. no pa upam, da se motim. Saj vemo kakšen je pregovor: Volk dlako menja, narave nikoli.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.07.2013 ob 10:01 lepi gost

      Ne pozabite Fuzbal je bil, bo in ostane MAFIJSKO LEGLO

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.07.2013 ob 11:48 ss gost

      sramota za kacjana

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.07.2013 ob 13:03 Topič gost

      Mislim, eni ste ali prizadeti ali ne vem kaj. Točno se je znalo pred prvenstvom keri lejko napreduje, oz. kelko jih izpade iz PNL, vse jasno, sprejeto in nihče se nej bunil, zdaj pa tri tedne pred prvenstvom vsi pametni in čedni. Pa mimo keri sklepov je keri klub napredoval, mislim, eni pišete brez ka bi imeli blage veze oz. se vam ne sanja o tem, kar je dejansko bilo sprejeto.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.07.2013 ob 14:34 sem jaz gost

      Mislim da ima Topič prav,sedaj se vsi bunite namesto ka bi ,KO ste VEDELI ka kacjan ukinja PNL poslali zahtevo na MNZ Lendavo in se z njimi uskladili o PNL-JU ali pa prestopite v MNL-Lendava da G. Kacjanu dokažete da brez njega tudi obstaja nogomet pa čeprav v MNZ-lendava sodniški .stroški so manjši mislim pa da tudi prevozi nebi bili nič večji...... .Še naprej lepo brcajte v Kacjanovi ligi ki jo kot vidite vodi v svojo korist.........

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.07.2013 ob 15:36 nepoštenost gost

      naj povem da ni fer da se je tako liga rasformirala,zakaj negdo želi uničiti nogomet tu v pomurju, klubi z težavo spravljamo ta denar skup da ljudem oziroma gledalcem naredimo dobre spektakle na tekmah in smo bili vsi veseli nekateri pa razočarani na uspehe in padce.Zato pa se sedaj želijo nekateri klubi včlaniti in tekmovati v lendavski mnz, nekaj klubov pa bi prestopilo v ptujsko ligo in tako ostanejo v 2.mnz.m.sobota trije klubi ,kaj ti trije klubi bodo sedemkrat igrali med seboj to je žalostno za poslušat in velika sramota kaj se dogaja tu prinas z nogometom.Zato trdim da je NEPOŠTENOST tu in sedaj pa naj klubi trpijo.Saj si je zasluženo Bakovci priigralo napredovanje v višjo ligo ampak sedaj poglejte ostane v isti ligi kakor če bi bili 10.ali 12.na lestvici. Tudi Cven je bil 3.na lestvici in so premeščeni v drugi mnz.zato niso niti počakali žreba, Apače je izpadel iz PNL.in sedaj so jih spakirali v drugo mnz. zato pišem da je vse nepošteno. Zahtevam od Vseh klubov da naj mnz.m.sobota ponovno skliče sejo in če si predstavniki klubov.upajo z javnim glasovanjem naj glasujejo z tajnim glasovanjem za ponovno normalno spostavitev lig kakor je dosedaj bilo..ALI PA BOJKOTIRAJMO TEKMOVALNI DEL 2013/2014. ZAKAJ nebi enkrat bilo po našem ne pa da stalno jemljemo kaj nam je ponujenega .Stopimo vsi skupaj ..

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.07.2013 ob 16:02 DANILO gost

      G. Kacjan prosim nehajte bluzit in prosim odstopte! To kaj delate Vi ni v interesu nogometa, ampak v Vašem interesu!Čas je res , da odstopite! Hvala Vam za vse kaj ste dobrega naredili za nogomet Prekmurski, ampak tega je že minilo nekaj časa, zdaj delate samo vse slabo!!!! Ko imate kaj prostega časa, se malo zamislite nad svojimi potezami in kaj hitro boste sami ugotovili DA JE ČAS ZA ODSTOP!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      31.07.2013 ob 16:39 Topič gost

      Še enkrat zgleda treba pojasniti za tiste nepismene: 1. MNL MS je bila 2012/13 zadnja liga, pred nje je bila PNL in potem 3. liga. Zdaj pa poglejmo: napredovali oz. ostali v 1. MNL, ki zdaj več NI ZADNJA LIGA, so klubi, ki so v tekoči sezoni imeli mladinsko ekipo. TO je bilo sprejeto pred začetkom prvenstva 2012/13 oz. že prej. Npr. NK Dokležovje je par let nazaj bil prvi, pa ni napredoval v PNL, ker ni imel mladinske ekipe. Iz lendavskega MNL pa so ekipe napredovale tudi brez mladincev, ker pač so tako imeli sprejeto. Zakaj se takrat noben ni bunil razen Dokležovja? Zato ker vsak gleda samo za svojo rit! Bakovci so res bili prvi, pa napredujejo tako kot Cankova, ki je bila 12. Ampak zakaj napreduje Cankova? Zato ker npr. Cven, Lipa, Dokležovje, Radgona in Roma niso imeli mladinske ekipe v tekočem delu (Roma je sicer začela, pa je 4 kroge pred koncem razpustila mladino). Apače so po eni strani res na*ebali, ker so padli v zadnjo ligo, po drugi strani pa če bi lige ostale iste, bi prav tako padli v zadnjo ligo, ne bi ostali v PNL. Zdaj pa še za tiste, ki mislijo v Lendavo ali Ptuj ali Maribor. Če mislite, ka jih bodo dali v 1. MNL ali kaj? Kaj pa bodo rekli njihovi drugoligaši? Mislite z glavo, ne s srcem ...

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      31.07.2013 ob 17:03 gorgonzola gost

      Topič, a nis ti slučajn kak Kacijanov ritoliznik ali njegov topli partner? Mislm ful sumljivo je men to a veš Topić.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      31.07.2013 ob 17:31 xxx gost

      topič to je mišleno bilo za pnl pa ne za mnz,njemu se gre tako samo za pejneze nej za fusbal,pa naj špilajo gorički klubi,kak dugo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      31.07.2013 ob 18:40 Mar gost

      Glede na dosedanje komentarje mislim, da IO MNZ M. Sobota oz. njeni člani imajo kaj razpravljati na seji, če sploh imajo seje. Saj kot vidim je za vsem tem le en človek g. Kacijan. Ali je res edini kateri nekaj ve o nogometu ? Ali bo uničil Pomurski nogomet ? Dobri igralci odhajajo v Avstrijo kjer se v nižjih ligah igra precej slabši nogomet kot se je igral v PNL. Odpira se igranje v hrvaških in madžarskih nižjih ligah. Gdo bo naslednje leto igral v I. MNL M. Sobota? Hvali se da je v I MNL M.S. dosti klubov. Ali se zavedal, da so klubi iz bivših UE M. Sobora, UE Gornja Radgona in UE Ljutomer. Po mojem je vse skupaj narejo zato, da bi se naj naslednje leto ustanavljale še dve tretji ligi. Po uvrstitvah v sezoni 2012/2013 pa bi iz PNL napredovale ekipe iz MNZ Lendava in le ena ekipa iz MNZ M. Sobota. Ali je to bil vzrok za ukinitev PNL? Čas bo popkazal svoje. Kdo ima prav pri tem.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      31.07.2013 ob 20:02 gorgonzola gost

      Zna mogouče, kelko je gnjes samo naša Mujra iz Murske pušnila v fazanariji z Članom 2mnz Lendava Mostjem? Hvala za odgovor vnaprej, Javi se moj najbouši pajdaš Prekmurje Republika, pa kakšo rejč povej oten.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      31.07.2013 ob 20:14 gost gost

      Z ukinitvijo PNL so v prvi vrsti prikrajsani bakovci, po tekmovalni plati so si zasluzili visji rang tekmovanja, kratko so potegnile apace, ki bi morale izpasti v 1.mnl, najvec je pridobila bogojina, ki bi prav tako morala izpasti po propozicijah PNL isto kot apace, in seveda cankova. o muri ne bi, vsak ve, da se zacne od zacetka ne nekje na cetrt poti proti 1 ligi. v glavnem z ukinitvijo PNL je nastala cela zmesnjava in vse ze zgleda kot totalna farsa.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      31.07.2013 ob 20:31 gorgonzola gost

      Nafta pa se je danes tudi osramotila. V Filovcaj so od prvoligaša iz Srbije Beograjskega Rada fasali deset falatov, Vsaka vam čast dečki. Tak samo dalje.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      31.07.2013 ob 20:40 sem jaz gost

      zato pa vsi izpadli klubi iz PNL-ja!!!!!!sestanite se na seji, kamor povabite vse predstavnike klubov,ki so igrali in bi morali ostati v PNL, G. Kacjana in G. Grosa.Zavihajte rokave ,udarite po mizi in če ne bo G.Kacjan vodil lige pa jo naj vodi G.Gros.Vse v korist NAŠEGA LUBEGA POMURJA in nogometa.Mura naj pa zača tan ge joj je mesto,ŽAL.....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      31.07.2013 ob 21:05 Gorči gost

      @gorgonzola če te že tak ta Mura muči. Evo Mura je tvojomi Mostji naklala 9 komadov in jih poslal proti domi. ;) Strelci: 2x Šeruga, 2x Lepoša, 2x Malačič, Mikola, Balažic, Šipoš

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      31.07.2013 ob 21:20 Gorgonzola gost

      Mostje je nej moje. Navijam samo za Nafto. Se zahvaljujem za informacijo. Ja kaj naj rečem, čestitke na veliko zmago. Mogoče pa še bo kaj z vas.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. prekmurjerepublika
      31.07.2013 ob 21:41 prekmurjerepublika

      @ gorgomzola Lekar si pa mislo, ka mura pušne, ale pa si mimo vdaro. 9:0 so muraši nabili vaše mađade. Lejko bi znao, ka ma mura boukpe kadete kak nafta mladince in ka mo tudi z kadetami in parimi starejšime konkurenčni večini ekip iz pomurskoga bazena (tudi 3-ligašon). Je pa mostje pač predstavnil lednavskoga nogometa in tu se vijdi razlika :)

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      31.07.2013 ob 21:53 xxx gost

      JEBO TE MURA 5liga ka se idnog rida navščite

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      01.08.2013 ob 9:09 gorgonzola gost

      Mostje si je samo krivo za tako visok poraz. Prvi polčas, ko so igrali z prvo ekipo je bilo le 1-0. Druga postava Mostja, ki je igrala drug polčas pa je pokasirala 8 falatov. Ta druga postava Mostja pa je taka, da bi še sladoled težko prodajala, kaj šele fuzbal igrala. To vem, ker sem si prejšnjo sezono ogledal nekaj tekem Mostja. Tak da to ni pravo merilo nove Mujre. Boste morali kako močnejšo tekmo vdarit, npr z Dobrovnikom, Bakovci ali Puščo, ka vidimo kak Mujra približno stoji in kak visoko lahko kotira. Po mojem je Slatina iz Radenec boljša in jim tudi želim prvo mesto. Sicer je pa v tej soboški ligi vseeno gdo bo prvi, ker Kacjan je rekel da v vsakem primeru v višjo ligo lahko napreduje samo Mujra, pa četudi bo na koncu le na devetem mestu. Boste vidli ka bo tak na koncu.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      01.08.2013 ob 9:50 ipsilon gost

      @prekmurjerepublika si lahko zelo ponosen na ta rezultat, jaz recimo sploh nisem vedel da ima mostje ekipo!!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      01.08.2013 ob 11:35 gorgonzola gost

      Ipsilon, tvij komentar je verjetno ironija. Mostje ima člansko ekipo od leta 1973 neprekinjeno, tak da vsak laik ve, da ima Mostje že dolgo ekipo, tudi ti menda.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      01.08.2013 ob 11:39 xxx gost

      prekmurjerepublika meni bi bilo SRAM NAVIJATI ZA MURO;rajši za MOSTJE,lani v EVROPI letos pa z CANKOVO SRAMOTA ZA TA KLUB IN VODSTVO

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      01.08.2013 ob 12:08 hahaha gost

      cankova je evropski klub!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. prekmurjerepublika
      01.08.2013 ob 12:23 prekmurjerepublika

      @ xxx Sramota navijati za najvekši klub v zgodovini pomurja? Ka ma veze, če klub propadne, pa magare 2x? Mura je mura, fazanerija je fazanerija, što enkrat navija za muro, de za njo navijo vedno, ker je tou poseben klub. Nišče pa nemre nika, če mamo vedno v uprave gnide, keri gledajo samo za lasten žep. Mura je edini klub, keri je kaj napravo iz pomurskoga bazena in meu po 5000 lidij na stadione, o vzdušje pa tak ne bi. Mura je mura, pa sprijaznite se. Tou se tuj zaj vidi, da smo v 4 lige. Še zaj smo medijsko bole zanimivi kak en veržej, keri je npr. v 2. lige. Tak pač je.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      01.08.2013 ob 12:42 joco gost

      bole se z decov špilajte pa te imeli več koristi od toga. kakšne lige što pa da denar brez toga pa nega nikaj......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      01.08.2013 ob 12:44 xxx gost

      praviš najvekši klub ha ha..povej keri klub je propadno 2 razen mure!idi ti v upravo te de bouše ziher!seveda bole zanimivi pitaj se zakuj?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      01.08.2013 ob 13:08 labdica gost

      Kakša nafta ,ve pa nema nikših svojih igralcov, šče v toj ograček ligi njin sami tujci in starci špilajo pa fejst so slabi.Lejko zmagajo samoDobrovnika,goričanci pa so že premočni. Ge so njihovi mladi talenti, ha ha ha MURA je itak najvekši klub v regiji pa de se zopet pobrala ka ma svojih mladih in kvalitetnih igralcov prek zadosta

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      01.08.2013 ob 13:19 xxx gost

      gde nafta je v 3snl. , mura pa v bicikl ligi ha ha..cankova,hodoš to bodo derbiji 1600ludi butec malo se zresni tej časi so minoli za muro.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      01.08.2013 ob 13:36 yyyy gost

      3x ti nemaš blage veze. Butce pa lejko svojim doma talaš pa predvsem sebi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      01.08.2013 ob 13:46 xxx gost

      seveda če bi bili čednejsi bi še zdaj bili 1nzs.3yyy gnin tij cepep

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      01.08.2013 ob 16:29 Topič gost

      A veš gorgonzola, da nisi ti slučajno ljubitelj "gorgonzole", če že sprašuješ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. RobertH
      02.08.2013 ob 15:05 RobertH

      @prekmurjerepublika "Nišče pa nemre nika, če mamo vedno v uprave gnide, keri gledajo samo za lasten žep." Tu bi navijači morali zdavnaj zahtevati odstop vseh v upravi....vse se da.... Malo prej sem čital,da je g. Štivan v klubu, ki bi bil naslednji,ki naj ne bi bil dobrodošel v klubu....Če smo navijači proti njemu(sam ga osebno ne poznam) in imamo dokaze proti njemu....potem tudi njemu po "nosu".... Ogromno prahu danes dela g. Kacjan.....še vedno je v vodstvu MNZ Murska Sobota.....zakaj v pomurskih klubih ne ustanovijo svojo ligo....vse možnosti so ali pa naj g. Kacjan odstopi....Danes sem čital na pomurskem športnem časopisu,da kar 6 ali več nočejo igrati v MNZ Murska Sobota in da skoraj pri vseh klubih g. Kacjan ni odobril klubom,da lahko igrajo kje drugje.....zahtevajte odstop g. Kacjana in ponoven žreb MNZ Murska Sobota v nasprotnem primeru v 2.MNZ ligi razen romskih klubov ni nikogar.....žalostno....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      02.08.2013 ob 22:06 Štefan Žibrik gost

      Res me zanima, zakaj mojih komentarjev o ukinitvi PNL nočete objaviti, saj STOJIM za svojim mnenjem ! Ni pošteno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.