https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Kodila in Glavač zaostrujeta medijsko povolilno gonjo

27.10.2010 ob 12:35  

Novoizvoljeni župan Moravskih Toplic Alojz Glavač Kodili očita mazaško in nizkotno volilno kampanjo, slednji odgovarja, da je to primer obračunavanja s strani Glavača, ki ga je bil deležen od prvega kroga volitev.

Štefan Kodila in Alojz Glavač bijeta povolilni boj

Kot smo danes že poročali, je Štefan Kodila, kandidat za župana Moravskih Toplic, vložil zahtevo za ponovno štetje glasov zaradi domnevnih nepravilnosti na nedeljskih županskih volitvah. Medtem sta se z izjavami oglasila oba akterja zgodbe.

"Kodila je osebno kršil volilni molk, za kar imamo dokaze"

Glavač pravi, da je sicer na volitvah pričakoval večjo razliko (odločalo je le 12 glasov), a da volilni rezultat spoštuje. "Verjamem, da so vsi volilni odbori, kakor tudi OVK, pošteno opravili svoje delo. Zato me preseneča in čudi, da se moj protikandidat ne more sprijazniti z volilnim izidom, čeprav je imel v volilnih odborih in v OVK svoje predstavnike. Presenečenje je toliko večje, ker imamo dokaze o kršitvah volilnega molka, ki si jih je dovolil Štefan Kodila osebno. In sicer je v soboto, 23. oktobra, torej v času volilnega molka, v njegovem šotoru v Moravskih Toplicah morala posredovati Policija."

"Moji sodelavci niso bili vpleteni v mazaške akcije"

Kot v svojem sporočilu za javnost piše Glavač, je Kodila na socialnem omrežju Facebook v času volilnega molka nagovarjal volivce, v nedeljo pa med obiski nogometnih tekem v Prosenjakovcih in Sebeborcih pri gostinskih pultih prisotnim plačeval pijačo in jih nagovarjal. "Sporni grafiti »Glavač« so nastali v noči iz sobote na nedeljo in to le na tistih lokacijah, kjer so nedvomno bolj škodovali meni kot pa protikandidatu, saj sem imel tam veliko večjo podporo. O spornih grafitih so moji sodelavci obvestili Policijo, obenem pa zahtevali pregon neznanih storilcev po uradni dolžnosti. Prepričan sem, da moji sodelavci niso bili vpleteni v te mazaške akcije, kar pa ne velja za krog ljudi okoli Štefana Kodile."

Tako nizko še ne

"Verjamem, da se bo tudi po današnjem  že drugem štetju glasovnic Štefan Kodila poslužil še nekaterih prijemov, s katerimi želi mimo volje volivcev spremeniti volilni izid in onemogočiti pravočasno konstituiranje organov občine. S tem meni osebno ne more bolj škoditi,  jasno pa kaže, da je ves čas le sledil lastni promociji. S tem ni škodoval le ugledu občine, temveč dobrobiti vseh prebivalcev občine Moravske Toplice," zaključuje Glavač.

Kodila: Občinske elite niso želele, da bi župan bil nekdo, ki ni ubogljiv

Kot nam je sporočil Kodila, je na eni strani vesel, ker je takšno pisanje, kot pravi, dejanski dokaz gonje in podle kampanje, ki je je bil deležen. »Občinske elite nikakor niso želele, da bi postal župan nekdo, ki ni ubogljiv in vodljiv, kot si sami želijo.«

 »Volilni odbori so s strani OVK imeli jasna navodila, da morajo odstraniti iz volišč vse vsebine, ki imajo elemente vplivanja na odločitev volivcev. Sporni grafiti so se pojavili v noči iz sobote na nedeljo. V Tešanovcih so se potrudili in grafit zakrili takoj zjutraj, v Filovcih (tradicionalno SDS volilni bazi) pa tega niso storili do 17.30, kljub večim opozorilom s strani mojega zaupnika (med 14. in 17. uro) in je bilo to storjeno šele, ko je posredoval predsednik OVK s člani, osebno na samem prizorišču volišča Filovci,« še pravi Kodila.

Preberite tudi:

Moravske Toplice: Glavač zanika obtožbe o nepravilnostih

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.