https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Sara Sakovič: Odbojka me bo spremljala vse življenje

 

Sara je mlada odbojkarica, sicer igralka ŽOK Kema Puconci, ki je za leto 2009 dobila naziv najboljše športnice občine Beltinci. Poleg treniranja odbojke študira predšolsko vzgojo v Ljubljani, obenem pa ji ostane še nekaj prostega časa za druženje s prijatelji. 

Ljubezen do odbojke se je rodila že v tretjem razredu

Veliko željo po igranju odbojke je Sara imela že v 3. razredu osnovne šole, vendar je bil njen prvi trener Ludvik Janža mnenja, da je še premlada in naj raje počaka vsaj do 4. razreda. Ko je takrat začela trenirati, se je v odbojko zaljubila in spoznala, da jo bo ta šport na tak ali drugačen način spremljal vse življenje. Kot prvi jo je sicer za odbojko navdušil stric, ki je tudi sam bil odbojkar.

Vsako zmago je treba proslaviti

Mlada odbojkarica  trenira in igra na tekmah skozi celo leto, saj se po končani sezoni v dvorani takoj »preseli« na mivko oz. začne s pripravami na tekmovanje v odbojki na mivki. Vsekakor nima toliko prostega časa kot vrstniki, ki se ne ukvarjajo s športom, vendari ji odbojka prinaša toliko zadovoljstva, da se ne počuti prav nič prikrajšana. Navkljub napornim treniningom in študijskim obveznostim si Sakovičeva vzame tudi čas za druženje s prijatelji in zabavo. »Vsako zmago je namreč treba proslaviti«, doda.

Najboljša športnica občine Beltinci

Sara je z odbojko začela pri OK Beltinci, kjer pa je pozneje zaradi premajhnega interesa klub razpadel, takoj za tem pa je dobila povabilo iz Puconcev, kjer je kaj hitro dobila priložnost igrati v prvi postavi. Poleg borbe za lastni klub stiska pesti tudi za fante odbojkarskega kluba Panvita Galex. Zagotovo je velik Sarin dosežek naziv  najboljše športnice občine Beltinci za leto 2009. »Takrat sem se počutila zelo dobro, saj sem takrat stopila ob bok najboljšim beltinskim odbojkarjem, ki so ta priznanja dobili že pred mano. Sem namreč zelo tekmovalna«,prizna Sara.

S soigralkami prijateljice tudi izven igrišča

Timski duh je po mnenju Sakovičeve izrednega pomena, saj včasih lahko ravno ta odloča o zmagi. V ekipi se dekleta  zelo dobro razumejo, saj so prijateljice tudi izven igrišč in po Sarinih besedah  so ravno one razlog, da je že nekajkrat odklonila vabila iz drugih klubov. Ob vprašanju, ali bi želela igrati v tujini, Sara pravi, da ne, ker ji je doma preveč lepo. Mogoče, kot meni, je razlog ravno ta, da je poleti bolj malo doma, saj "beachvolley" zahteva veliko potovanj iz turnirja na turnir.

Najlepše je pri servisu zadeti »as«

»Najlepše je pri servisu zadeti as in v napadu udariti v 3 metre«, odgovori Sara na vprašanje o tem, kaj jo pri igranju odbojke najbolj osrečuje. In katere dosežke v dosedanji karieri dojema za največje? »S Puconci smo se uvrstile v višji rang tekmovanja, to je v 2. DOL. V beachvolleyu pa je moj največji uspeh naslov vice prvakinj v kategoriji do 20 let, ki sva ga osvojili letos s Heleno v Ankaranu. Le-ta nama je omogočil tudi tekmovanje na EP do 20 let na Siciliji, kjer nama je zmanjkal 1 dobljen set za nadaljevanje tekmovanja.«

V "beachvolleyu" soigralka s Heleno Fabjan

Poleg odbojke Sara rada smuča in borda, naravnost pa obožuje "beachvolley". Zadnji dve leti namreč slednjega tudi redno trenira pod vodstvom bivše državne prvakinje Tadeje Veit. Njena soigralka je Helena Fabjan, mlajša od slavnih sester Fabjan, ki je po njenem mnjenju odlična punca in zelo dobra prijateljica, predvsem pa soigralka s podobnimi ambicijami kot jih ima tudi sama.

"Želim napredovati"

Sara Sakovič ima jasno začrtane cilje za prihodnost – uspešno končati študij, videti in spoznati čim več ljudi in sveta ter napredovati tako v dvoranski odbojki, kot tudi na mivki. Vsem mladim pa toplo priporoča ukvarjanje s športom, »saj le-ta prinaša ogromno zadovoljstva, novih poznanstev, pomaga pa tudi pri ohranjanju zdravega telesa«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. cvetko
      01.11.2010 ob 17:02 cvetko

      Čestitke!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.