https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jenamena sobota postregla s pestrim kulturnim in razvedrilnim dogajanjem - 1.del

Črenšovci, 25.08.2013 ob 12:40  

Na sobotnem dogajanju na Jenamena festu v Črenšovcih je vsak obiskovalec lahko našel nekaj zase.


Dopoldan se je za vse ljubitelje nogometa v Športnem parku v Črenšovcih odvijal medulični turnir. Upokojenci so se poveselili z žensko vokalno skupino Brinke in domačimi ljudskimi pevkami upokojenkami ter zaplesali v ritmih folklore in ob zvokih Dua Biciklin.

Na svoj račun so prišli tudi ljubitelji šaha in balinanja, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi razstavo znamk in značk. Na prireditvenem prostoru se je odvijalo »Senje inda pa gnes«, kjer so si zbrani lahko ogledali in kupili številne doma narejene izdelke, za tem pa so se razvedrila željni obiskovalci nasmejali (ne)spretnostim tekmovalcev na kmečki olimpijadi.

Ko so »olimpijci« zaključili s svojimi Jenamena igrami, so na prizorišče prišli najmočnejši udeleženci festivala, ki so se pomerili v vlečenju vrvi. Letos so v merjenju moči tekmovale tako moške kot tudi ženske ekipe. Med žensko konkurenco so slavile Hude mačke, ki so premagale tako Vukice kot tudi Luštne gasilke. V moški konkurenci pa je že četrto leto zapored slavila ekipa iz Žižkov, ki je premagala ekipi Jenamena in Bar Tiffany.

Obiskovalci so lahko poleg že slavnih »Jenamena küljof«, langaša in ostale kulinarične ponudbe okusili tudi jedi naših prednikov, ki jih v marsikaterih domovih znajo pripraviti še danes: prejsno zelje, mlejčne ugorke, graj na kaši, graj z zeljon, graj na močniki, mlejčen graj… zvečer pa je sledila zabava s skupino Mambo Kings.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Drug del fotografij (drugi polčas kmečke olimpijade in vlečenja vrvi) bomo objavili naknadno, na spodnji povezavi pa si lahko ogledate fotografije večerne zabave z Mambo Kingsi:

FOTO: Jenamena nora zabava z Mambo Kingsi v Črenšovcih

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.