https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na dobrodelni prireditvi za Ljutomerčanko Evelin zbrali 6.480 €

Ljutomer, 09.09.2013 ob 10:10  

Včerajšna nedelja je bila za desetletno Evelin Bukovec iz Ljutomera nekaj posebnega. Mentorji in plesalci Plesne šole Urška Pomurje, pri katerih pleše že 5 let, so v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, organizirali dobrodelno prireditev, na kateri so zbirali prostovoljne prispevke za njeno operacijo, na katero se odpravlja v tujino. Na prireditvi so zbrali 6.480 €, za kar se zahvaljujejo!

Živahna punca polna energije, ki po besedah mentorjev pleše z dušo in telesom, se je letos spomladi soočila z dejstvom, da ima možganski tumor, ki na srečo ni rakav, je pa hitro rastoč in pritiska na živec. Le-ta se nahaja na takšnem mestu, da ga specialisti pri nas žal ne morejo operirati. Zdravljenje v tujini pa prinaša veliko finančno breme za njeno družino. Po nekaterih podatkih operacija, ki bi jo opravili v ZDA, stane okoli 200.000 €, trenutno pa starši še čakajo na odgovor slovenskega zdravstva glede kritja le-te. 

Zbran denar bi rabili za pokritje stroškov bivanja oziroma stroškov povezanih z letalskim prevozom, največji del pa bi rabili za plačilo rehabilitacije na katero bi Evelin po operaciji šla v Švico.

Evelin Bukovec

Kot gostje so na dobrodelni prireditvi nastopili plesalci plesne šole Urška Pomurje, Alja Krušič, Jože Činč, Samo Budna, Tina Vrdjuka – Hangover Lady, Künštni Prleki in državni mladinski prvak v katah, Aleš Pokrivač. Vstopnine ni bilo, zbrani prispevki pa bodo namenjeni za Evelinino rehabilitacijo. Odziv ljudi je bil, po pričakovanjih in upanju organizatorjev, velik.

Denarne donacije za Evelin lahko nakažete tudi na TRR, ki je odprt pri Rdečem križu Ljutomer: SI56 0317 3100 0925 555, s pripisom Pomoč za Evelin Bukovec. Več informacij lahko dobite na 040 622 686 (Nina).

nastop Alje Krušič

nastop Maje Pučko, s katero sta spomladi skupaj osvojili 2. mesto v Disco dance na Pokalnem turnirju Slovenije v MTP

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.