https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Državno tekmovanje v gasilski orientaciji

15.09.2013 ob 8:00  

Včeraj, 14. 9. 2013, je v Svetem Juriju ob Ščavnici potekalo "16. Državno tekmovanje v gasilski orientaciji za pionirje in mladince in 13. Državno tekmovanje v gasilski orientaciji za pripravnike."



Organizator tekmovanja je bila Gasilska zveza Sveti Jurij ob Ščavnici in Gasilska zveza Slovenije, pokrovitelj Občina Sveti Jurij ob Ščavnici in izvajalec PGD Sovjak. Zbor ekip je bil ob 9. uri pred Osnovno šolo Sveti Jurij ob Ščavnici. Prijavilo se je  178 ekip (ekipo so sestavljali trije člani) iz vse Slovenije, ki so se pomerile na treh progah (2, 3 in 5 km), odvisno od kategorije v katero spadajo (pionirji, mladinci, gasilski pripravniki). Na tekmovanje na državni ravni so se lahko prijavile ekipe, ki so dosegle prvo in drugo mesto v vsaki kategoriji na regijskem tekmovanju v letu 2013 oz. prvo uvrščena ekipa v posamezni kategoriji, če je bilo tekmovanje organizirano samo na nivoju ene GZ v okviru regije.

Proga je potekala v okolici Osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici do Blaguškega jezera. Občina je ob tej priložnosti izdala bilten z vsemi potrebnimi informacijami in razglednico kraja.

Letošnji zmagovalci v fantovski konkurenci so postali mladi gasilci iz PGD Pijava Gorica, na drugem mestu so bile fantje iz PGD Sevnica  in na tretje mesto so se povzpeli domačini iz PGD Sovjak.

Državne prvakinje v ženski konkurenci so postale domačinke PGD Sovjak, takoj za njimi so se uvrstile pripravnice iz PGD Račeva in na tretje mesto so se uvrstile pripravnice iz PGD Velika Pirešica.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.09.2013 ob 11:06 tine gost

      vaja dela vajenca iz njega pa mojstra.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.