https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Damjan Bohar - prekmurski up v mariborskem nogometnem hramu

16.10.2013  
Damjan Bohar prihaja iz Mačkovcev, vendar sedaj stanuje v Mariboru, kjer brani barve najboljšega slovenskega kluba. Čeprav bo čez dva dni star komaj 22 let, ima za sabo že veliko nogometnih podvigov, saj se že od osmega leta ukvarja z nogometom.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade,  zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Bohi, kot ga kličejo na igrišču, je zvezni igralec, rojen 18. oktobra 1991. Za Muro je v članskih vrstah odigral 113 prvenstvenih tekem in dosegel kar 26 zadetkov. Za aktualnega slovenskega prvaka pa je do sedaj zbral devet nastopov, na katerih je kar štiri krat zadel v polno. Skupaj je tako doslej na prvoligaških igriščih zbral 121 nastopov, ima pa tudi izkušnje iz mladinske reprezentance.

Na nogometnih igriščih že od malih nog

Bohar se že od malih nog ukvarja z nogometom, za kar ga je navdušil njegov oče. Pri osmih letih je začel trenirati pri NK Križevcih in že takrat je s hitrostjo, agresivnostjo in prodornostjo skrbel za živahnejše dogajanje na igrišču. S Križevec pa ga je pot že pri 14-ih letih vodila soboško Muro.

Prelomni dogodek je bila uvrstitev Mure v prvo ligo

Z ekipo kluba ND Mura 05 je dosegel odlične rezultate. V sezoni 2006/07 je z njo postal kadetski prvak 2. lige, v sezoni 2011/12 pa je s člansko ekipo osvojil tretje mesto. Med tem pa je v sezoni 2010/11 postal tretji strelec druge slovenske lige. 

»Med igranjem v Murski Soboti sem doživel dobre in slabe izkušnje. V spominu sem obdržal tisto svetlo plat, torej polne tribune Fazanerije, dobre igre ter posledično dobre rezultate in seveda še najbolj igranje v Evropi,« je svoj preživet čas med črno-belimi opisal Bohar.

»Prelomni trenutek v moji nogometni karieri je zagotovo bila uvrstitev Mure v prvo ligo in da smo zaradi finančne situacije priložnost dobili mladi igralci. Mislim, da je to bil velik prelom v moji nogometni karieri,« razloži pogled na svojo nogometno pot.

V trenutnem klubu je zelo zadovoljen, s prihodnjostjo se ne obremenjuje

Mladi nogometaš trenutno igra za NK Maribor. V tem klubu je zelo zadovoljen, saj meni, da ima najboljše pogoje v Sloveniji. »Trenutno sem v najboljšem in najuspešnejšem klubu v Sloveniji, v katerem sem zelo zadovoljen kajti pogoji za treniranje in napredovanje so fenomenalni,« pravi Bohar in dodaja, da je razlika v treningih, glede na prejšnja kluba precej opazna, predvsem v samem poteku treninga in veliko večjem tempu.

FOTO: Facebook

Glede svoje prihodnosti se tako ne obremenjuje, saj meni, da vse pride s časom ter trdim delom. O tujini trenutno ne razmišlja. »Seveda, da bi rad igral za slovensko reprezentanco, to je želja vsakega nogometaša, vendar je zato, da se ti ta želja uresniči potrebno prej nekaj pokazati in si to zaslužiti,« je odgovoril na vprašanje ali si želi obleči dres z državnim grbom.

Nima vzornika, sam želim biti čim boljši

Trenutno je njegov urnik preveč zaseden z nogometom, da bi se lahko ukvarjal še s čem drugim, saj poleg treningov, ki se odvijajo dvakrat na dan, ima tudi druge klubske obveznosti. Tako ves svoj čas podreja svoji nogometni karieri in ne spremlja tujih nogometnih lig ter posledično nima svojega vzornika, kot večina mladih nogometašev.

Mladenič z nogometnimi evropskimi izkušnjami

Kljub mladosti pa ima tudi že evropske izkušnje. Z ND Mura 05 je igral kvalifikacije za Ligo Evropa, letos pa z NK Maribor kvalifikacije za Ligo prvakov. V obeh primerih z ekipama ni napredoval, se je pa letos z Mariborčani uvrstil v Ligo Evropa, kjer je v dosedanjih dveh tekmah bil eden izmed boljših na igrišču.

 

 

Damjanovih TOP 5:

Televizijski voditelj: Vid Valič

Glasbena pevka: Rihanna

Knjiga: Jaz sem Zlatan Ibrahimović

Kraj v Pomurju: Mačkovci

Želja v življenju: Čim manj poškodb ter dolgo in uspešno nogometno kariero.

 

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2013 ob 15:09 bad-boy gost

      dečko de daleč prišo, je pravi borec, dušo pistij na igrišče...

      59 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      16.10.2013 ob 15:53 butec gost

      Bohi je car!

      47 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. Medicius
      16.10.2013 ob 22:35 Medicius

      Bravo Bohar, le tako naprej!

      37 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.