https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zelemenjava na tržnici v Murski Soboti poskrbela za zeleno druženje

Murska Sobota, 21.09.2013 ob 13:00  

Danes dopoldne je od 9. in 12 ure na tržnici v Murski Soboti potekala Zelemenjava, kjer so ljudje izmenjevali vse, česar na svojem vrtu trenutno ne rabijo, med sabo sklepali dogovore o menjavi, izmenjevalli izkušnje o vrtnarjenju in kuharskih receptih ter se predvsem prijetno družili.

Na stojnice so prinesli zares pisan izbor zelenjave in sadja. Menjavale so se buče, paradižniki, solata, pesa, pa vse do že vloženega sadja, čežan, sokov ter celo sadik. Ljudje so s sabo prinesli veliko hrušk, sliv in že prvih jabolk ter tako zares obogatili tržnico s vojimi pridelki.

Po njihovem pripovedovanju so nad to idejo navdušeni ter si želijo da bi v teh jesenskih časih zaživela ter postala tradicionalna. "Zakaj bi vrgli nekaj na kompost, če sami ne porabimo ali ne utegnemo pojesti?! Tukaj pa lahko vse to zamenjamo za nekaj, kar pa morda trenutno rabimo v kuhinji, še najbolj pa je zanimivo to, da si izmenjamo veliko zelenih nasvetov. Super ideja in pohvala organizatorjem," je povedala ena izmed obiskovalk. 

Tudi košare, ki so bile namenjene socialno oroženi družini iz Murske Sobote so se pridno polnile z raznovrtnim sadjem in zelenjavo. Prostovoljno je za vse obiskovalce prispevala  eko semena tudi organizacija Zeleni krog.

Kot je povedala organizatorka 1. Zelemenjave v Murski Soboti, Urška Roudi, imajo v načrtu, da bodo s tem projektom nadaljevali ob prihodnjih sobotah ter si želijo ob enem, da bi projekt postal tradicionalen. Nekaj dogovarjanj je še okrog lokacije, zato je zaenkrat še ne morejo še potrditi. Vsekakor vas bomo o naslednji Zelemenjavi ter  o končni lokaciji obvestili na naši strani.

Dodatne infoormaacije lahko dobite ne kontaktni številki: 040 433 418 (Urška Roudi), ali 041 980 365 (Barbara Györfi), ali pišite na mail: urska.roudi@gmail.com in barbara.gyoerfi@gmail.com

Več fotorafij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija