https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Štihec: Pomurje bi lahko imelo svojo univerzo

Murska Sobota, 23.09.2013 ob 11:00  

Župan Anton Štihec je skupaj z direktorjem mestne uprave Bojanom Petrijanoma sprejel zlate maturantke iz murskosoboške občine. To so bile Katja Žižek, Urška Godvajs, Sanja Karakatič in Eva Dora, Maja Ščančar se je opravičila za izostanek.

Župan je izrazil ponos občine, ker "so cvet najboljših izmed vseh, ki so v tem izobraževalnem programu". Zaželel jim je veliko uspeha na izobraževalni in tudi kasneje na poklicni poti, ter da bi jih ta pot vodila tudi nazaj v Mursko Soboto. Velika želje občine je, da bi v prihodnosti Murska Sobota kot regijsko središče postala visokošolsko izboraževalno središče z večimi programi, ki bi se kasneje lahko povezali v kakšno pomursko univerzo.

Zlate maturantke so za darilo so prejele grafiko akademskega slikarja Sandija Červeka podnaslovljeno nebo. Prav tako so prejele priznanje Mestne občine Murska Sobota.

Katja Žižek je končala program predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, tudi študij v Mariboru bo nadaljevala v isti smeri. Urška Godvajs s Srednje zdravstvene šole Murska Sobota bo nadaljevala svojo pot nadaljevala v Ljubljani, kjer bo študirala fizioterapijo. Sanja Karakatič z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer se bo odpravila na študij na mariborsko Medicinsko fakulteto. Medicino pa bo študirala tudi Eva Dora.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2013 ob 11:21 gost gost

      ja župan, bravo.... pa ka de ta univerza proizvajala še več nepotrebnih diplomatov z neuporabimi diplomami. diplomejranih ekonomistov mamo telko ka bi prekmurje moglo biti ekonomski raj na zemli...... pa so vsi po vrsti na borzi.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.09.2013 ob 11:38 gost gost

      Ja, lejko bi imeli tekstilno in trgovinsko univerzo, župan bi pa bil šerif z nazivom, toga ešče nemamo, potrebe so pa velke

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.09.2013 ob 12:21 Bandi gost

      ideja ka bi Prekmurje imelo svojo univerzo je dobra samo neuresničliva.Dobra je ka bi se naša deca lejko visko šolala v domačon kraji, posledično bi pa to pomenilo menše stroške staršov.Drugo pitanje pa je štero univerzo bi nam pa dovolili meti ka s ten nebi škodili Lublani ali Maribori.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.09.2013 ob 12:27 aha gost

      Gostilniška izjava...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.09.2013 ob 14:04 gost gost

      Jaz sem pa mislil, da bi boljše. Še En tgovski center...................

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.09.2013 ob 17:18 jao gost

      že univerza v novi gorici in na primorskem je odveč in bi jo bilo potrebno ukinit. Izjava Po sistemu - univerza v vsako občino. A ko če da radi in povišuje BDP.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.09.2013 ob 18:50 Del R gost

      In potem svizec zavije čokolado :).

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.