https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Sramota - nogometna džungla sredi slovenske prestolnice

04.11.2010 ob 2:15  

Še pred leti je bil ljubljanski bežigrajski stadion prizorišče številnih vrhuncev slovenske nogometne reprezentance. Danes se sredi glavnega mesta Slovenije razprostira klavrna podoba propadajočega stadiona.

Le-ta v svoji notranjosti skriva pravo bedo, ki prav gotovo ne more biti v ponos Sloveniji in njeni prestolnici.

Stadion, na katerem so padali evrogoli

13. novembra bo minilo 11 let, odkar je Mile Ačimović na eni izmed najbolj »vročih« tekem slovenske reprezentance na stadionu za Bežigradom proti Ukrajini zadel s sredine igrišča.

Milan Osterc – slovenski Marco van Basten

Na bežigrajskem stadionu je svoje trenutke slave doživljal tudi naš rojak Milan Osterc iz Veržeja. Njegov evrogol proti Romuniji v stilu Marka Van Bastna se je vrtel po številnih svetovnih medijih.

Kmalu prenova stadiona?

Proces začetka obnove stadiona se vleče že kar nekaj časa. Nazadnje je ljubljanski poslovnež Joc Pečečnik, ki bo investiral v prenovo stadiona, napovedal, da bodo stadion začeli prenavljati januarja prihodnje leto. Vrednost projekta ocenjujejo na 220 milijonov evrov.

Predlogu načrtov s zaradi treh poslovnih objektov na severni strani stadiona pa naj bi še vedno nasprotovali stanovalci hiš neposredno ob stadionu. V svetu četrtne skupnosti Bežigrad se namreč sprašujejo, ali je vsebina programa pod stadionom in ob njem zakonita in možna.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. rok89
      04.11.2010 ob 8:53 rok89

      To je pa rejsan sramota!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. smesko
      04.11.2010 ob 9:13 smesko

      Ne ven ka na tou pravijo pri varstvi kulturne dediščine? Očitno nič,...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Milanista
      04.11.2010 ob 10:03 Milanista

      Osterc legenda, sicer pa rejsan škoda ka se je to tak zapustilo sredi Ljubljane.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. brigitka
      05.11.2010 ob 11:06 brigitka

      Star članek. Nič novega napisano in ne brišite, kot vedno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.