https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški tožilec pred preiskovalnega sodnika

05.11.2010 ob 11:13  

Tožilec Robert Stojko, osumljen jemanja podkupnine, šlo naj bi za 25 tisoč evrov, je bil danes zjutraj priveden pred preiskovalnega sodnika v Mariboru.

Mariborsko okrožno sodišče bo odločalo o nadaljnjih postopkih zoper Stojka oziroma bo vodilo predkazenski postopek.

Robert Stojko (Foto: MMC RTV SLO)

Tožilca sumijo še več kot enega kaznivega dejanja, denar, ki ga je prejel, so policisti pred četrtkovo "akcijo" prej označili, izvedli pa so tudi več hišnih preiskav.

Kot je poročal spletni portal Pomurje.si, naj bi murskosoboški tožilec prejemal podkupnino za sojenje v primeru preprodaje kopaliških vstopnic v Termah 3000. Domnevno naj bi po poročanju omenjenega portala obtoženi v primeru Terme 3000 s prodajo kart terme oškodovali za okrog 200 tisoč evrov.

Okrožni tožilec  pa naj bi proti denarnim uslugam zavlačeval s postopkom. Zaradi koruptivnega dejanja tožilcu grozi od enega do osem let zapora. 

Preberite tudi:

- V Murski Soboti kriminalisti pridržali okrožnega tožilca

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. secufin
      05.11.2010 ob 12:27 secufin

      Ka pa je tü novoga? Kak je g. Stojko izjavo - saj vrana vrani ne izkljuje oči! Ali?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      05.11.2010 ob 12:48 lepi

      Banda lopovska. Kak lejko man upanje v sodišče, če pa se da tožilec podkupete? Pa ka se ti naure!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. secufin
      05.11.2010 ob 13:09 secufin

      Misliš ka samo tožilci? Vsi po vrsti so krvavi pod kožo! Doktori, sodniki, tožicli, policija, državni uradniki...... Ka se pa tiče sodišča v MS, pa lejko poven, ka delajo fejst po "domače". Pa či de se keri sodnik, tožilec, policaj, državni uradnik oglaso ka je nej tak, njemi lejko stvari malo podkrepin z dokazi pa dejstvi! Bar sodniki bi mogli delati po zakoni! Zatou so tan ge so, pa zatou so prekleto dobro plačani! Kak zanimivost: lanska bruto plača g. tožilca je bila 6.600 €!!! Ne bi toga niapiso, či bi podatek nej bil objavljeni v novinaj! Etika in morala na nivoji!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. dani04
      05.11.2010 ob 14:16 dani04

      secufin, lepi strinjam se z vama nej je dobo 20.000 evrov ampak 25.000 evrov javno povedano na radie strinjam se z vama san man zadevo na sodišče v MS. in san komaj letos dosegel ka so prišle slike s strani policije M.Sobota na sodišče in to glede na to ka se je vsa zadeva začala na sodišče septembra 2006 zdaj se pa pijtajte kak lejko slike idejo pozneje če je vsa dokumentacija s strani policije šla na sodišče v leti 2006. tak se dela ka so povezani drug z drugimi..... ampak Slovenija je tudi izvene naše meje v Strasburi, tan se pa te vidi kak delajo naša sodišča.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. secufin
      05.11.2010 ob 18:51 secufin

      dani itak! mislin, ka bi dobro trbelo prevetriti tak tožilstva, kak sodišča! Vej so sodniki nej dosta boukši!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. brigitka
      05.11.2010 ob 19:07 brigitka

      bla,bla.......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. secufin
      11.11.2010 ob 10:41 secufin

      bla, bla....?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.