https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zagorelo v kuhinji ljutomerske gimnazije

Ljutomer, 19.10.2013 ob 10:22  

Na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru je potekal varnostno-preventivni dan, v okviru katerega so prikazali poučne in kombinirane vaje. V reševalni akciji so prikazali, kako ravnati v primeru požara, zagorelo je namreč v kuhinji gimnazije. 

                                                                               

Dan varnosti – požar in evakuacija enodnevne praktične vaje na Gimnaziji Franca Miklošiča je bil namenjen predstavitvi kombinirane terenske vaje operativnih gasilskih enot, enot PMP, policije, Slovenske vojske, Službe nujne medicinske pomoči in Izpostave URSZR ter seznanitev vseh dijakov in zaposlenih, kako ravnati v primeru požara in ostalih nesrečnih dogodkov.

Varnostno-preventivni dan se je začel z vajo obveščanja 112, ko se je začela intervencija gasilcev in ekipe PMP. Vaja se je zaključila z evakuacijo.

Na vaji so prikazali postopke evakuacije in intervencije gašenja požara, prav tako pa je po delovnih točkah potekala tudi dinamična predstavitev sil zaščite in reševanja, policije in vojske. Glede na zadnje podatke, da letno zagori v eni izmed slovenskih šol, je dobro, tako pravi ravnatelj Zvonko Kustec, da so v stalni pripravljenosti v primeru neljubega dogodka.

                                                                                   Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2013 ob 19:34 kirsek gost

      ma ko jebe to.. če zagori te tak ale tak vsi vun letijo kak race brez glave..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.