https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TOP 10

TOP 10 Deset strašljivih, ironičnih, zgodovinskih smrti

8.11.2013  

Smrt je vedno tragedija. Včasih pride na najbolj nepričakovan način. Nekateri zapustijo ta svet na tak način, da bi se celo hollywoodskim režiserjem zdelo neverjetno.

10. John Horrocks

Kot pionir in raziskovalec Avstralije v 19. stoletju, je John Horrocks velikokrat bil v smrtni nevarnosti zaradi divjih živali. Na koncu se je res tako zgodilo. A ni ga ugriznil pajek, pičila meduza, ni ga pojedel morski pes in ni ga brcnil kenguru. Pravzaprav ga ni ubila nobena od neštetih smrtonosnih živali, ki jih premore Avstralija.

Do smrti ga je ustrelila... kamela.

Horrocks se je navduševal nad kamelami in jih pripeljal v Avstralijo, ker se mu je zdelo, da jim bo tam lepo. Ta misija pa se je hitro končala, ko se je nekega dne ena neubogljiva kamela nerodno premestila. S tovorom, ki ga je nosila, je zadela Horrocksovo puško, ki se je sprožila. Ravno v tem trenutku je Horrocks natovarjal puško, strel mu je tako odstrelil nekaj prstov, preden je končal v njegovem obrazu.

John Horrocks je umrl za poškodbami, a ne preden je naročil, naj kamelo usmrtijo. To pomeni, da se je prvi strelski boj med kamelo in človekom končal z remijem.

9. Jimi Heseiden

Segwayi so zloglasni, električni skuterji, ki se sami uravnotežajo, vozi pa se jih z nagibanjem telesa. Čeprav se mnogim zdijo žalitev narave, jih podjetje, ki jih izdeluje, smatra kot enostavne za uporabo in okolju prijazne naprave za potovanje.

Njihova enostavna uporaba in smatranje kot vozilo pa je doživelo hud udarec leta 2010, ko je lastnik podjetja testiral novi model na domačih tleh. Hitro je izgubil oblast nad vozilom na najbolj nemogoč način: uspelo mu je zdrveti čez prepad v reko. Na mestu so ga razglasili za mrtvega.

8. David Grundman

David Grundman je imel dve stvari: šibrovko in ogromno željo po streljanju stvari. Tako se je nekega dne, leta 1982, s svojim prijateljem zapeljal v puščavo, da bi se izživljala z njegovim orožjem. Streljal je na kaktuse, velikosti človeka, in jih popolnoma raztreščil. To je bilo prelahko, rabil je večjo, močnejšo tarčo.

Osredotočil se je na gromozanski, skoraj osem metrov visok kaktus, ki se je nahajal v bližini. Ustrelil je in samo z enim samim strelom odstrelil celotno roko kaktusa. Nekateri poročajo, da je ob padanju kaktusa začel vpiti "pada!", a je prišel le do "pa-", preden je bil prekinjen.

Narava se mu je maščeval in gromozanski kaktus je padel naravnost na Grundmana ter ga stisnil do smrti.

7. Pietro Aretino

Pietro Aretino je bil neumoren beneški satirik iz 16. stoletja. Najbolj je bil znan po sočnem humorju uperjenem proti aristokraciji. Edino primerno je, da je smrt tega znanega humorista povzročila umazana šala.

Aretino se ni branil nesramnih zgodb. Povedali so mu posebej umazano o njegovih (morda namišljenih) sestrah in o bordelu, v katerem so delale. Namesto, da bi bil užaljen, se je Aretinu to zdelo izredno smešno. Smejal se je in smejal - tako dolgo dokler ni padel vznak s stolom in umrl, ko je treščil na tla. Dobesedno se je ubil s smejanjem.

6. Basil Brown

Večina ljudi, ki pazi na svojo dieto, živi dlje od tistih, ki pri vsakem obroku uživajo masno hrano. A Basil Brown ni bil v večini. Bil je strog zagovornik zdrave prehrane.

Leta 1974 se je gospod Brown do smrti napil enega najbolj zdravih napitkov: korenčkovega soka. Problem je bil, ker ga je pil preveč. Skoraj štiri litre na dan, deset dni zapored. Kljub opozorilom, se ni zavedal, da lahko od viška dobrih stvari pridejo tudi slabe. Od prevelike doze se je zastrupil z vitaminom A, zaradi česar je imel svetlo rumeno polt in popolnoma uničena jetra. Ubila ga je obsedenost z zdravjem.

5. Nitaro Ito

Nitaro Ito je bil leta 1979 v politični bitki za mesto v japonski predstavniški hiši. Ni bil zadovoljen s svojo kampanjo, zato se je odločil za korenito spremembo: da bi pridobil glasove iz sočutja, je uprizoril napad na samega sebe. Kaj bi lahko bolje pritegnilo pozornost ljudi, kot napad neznanca z nožem in hospitalizacija.

Ito napada ni nikomur zaupal, zato se je zabodel sam. A z nožem ni bil najbolj spreten: zadel je glavno arterijo na stegnu in izkrvavel do smrti.

4. Zishe Breitbart

Po mnenju mnogih je bil Siegmund "Zishe" Breitbart najmočnejši mož na svetu. Mišičnjak dvajsetega stoletja je bil hit v cirkusu in nastopil tudi v filmu, kjer je razkazoval svojo moč. Lahko je zabil žebelj v leseno desko z golo roko in upogibal železne palice kot za šalo. Lahko je celo dvignil slonje mladiče - medtem, ko je plezal po lestvi in držal tri moške v kolesu na vrvi, katero je držal z zobmi. Bil je najbliže supermanu.

Vse do nekega dne, leta 1925, ko si je med točko z žebljem opraskal koleno. Od te na videz nedolžne rane je prišlo do zastrupitve krvi in neuničljivi mišičnjak je umrl.

3. James Otis ml.

James Otis ml. je bil slaven ameriški revolucionar in nevaren politik: izumil je frazo "obdavčenje brez zastopstva je tiranija", kar je postal eden od sloganov v ameriški revoluciji. Ko je bil na vrhuncu (preden ga je poškodba glave potisnila na rob), je bil Otis zelo razumen človek, razen ene stvari: želel si je umreti od udarca strele. To je večkrat omenil svojim prijateljem in znancem, kmalu pa je postalo vsakdanje.

Nekaj oz. nekdo pa ga je uslišal. 23. maja 1783 je James Otis ml. stal med vrati pri prijatelju, ko je v dimnik udaril strela in ga na mestu ubila, brez sledi. Nihče drug ni bil ranjen in nobenih drugih strel - ali nevihtnih oblakov - ni bilo videti.

2. Guverner Morris

Guverner Morris je bil cenjen ameriški zakonodajalec, resen možakar. To je prišlo najbolj do izraza v trenutkih, ki so vodili v njegovo smrt. Ko je imel težave z uriniranjem, ni zaupal zdravnikom, da bi mu pomagali. Odločil se je, da bo vzel stvar v svoje roke. A bil je boljši pri odločnosti kot pri opravljanju zdravniških nalog.

Njegova rešitev je bila ekstremna, milo rečeno. V sečni trakt si je vstavil kost kita in drezal okrog, da bi premaknil blokade. Ta srhljiv postopek ga ni na noben način ozdravil, povzročil je dovolj škode, da je umrl.

1. Arrichion

Leta 546 pred našim štetjem je Arrichion postal edini rokoborec, ki je osvojil zlato medaljo s svojo smrtjo. Arrichion je bil pri svojih letih zvezdnik - skoraj-nepremagljiv bog rokoborbe, ki se je sprehajal od zmage do zmage. Nekega dne, v finalu olimpijskih iger pa je srečal enakovrednega nasprotnika.

Arrichion se je znašel v smrtonosnem primežu, prijem, ki mu je onemogočil dihanje. Bil je brez izhoda: če se ne bi predal, bi se zadušil. Edina možnost je bila, da se preda in izubi.

A Arrichion je izbral bolj nespametno in neverjetno odločitev. Ob spodbudah trenerja (ki najbrž ni videl, kako resna je situacija) se je premestil v še bolj neugoden položaj in prišel do nasprotnikovega stopala. Ta pogumna poteza ga je stala življenja, kljub temu je dovolj krčevito zvil nasprotnikovo stopalo, da je le-ta moral predati v istem trenutku, ko je Arrichionu zmanjkalo zraka.

Arrichion je osvojil zlato, vse kar ga je stalo, je bilo njegovo življenje.

Vir: listverse.com

    Fotogalerija