https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

AVTOMOBILIZEM

Naprodaj kabriolet, ki ga je vozil Winston Churchill

8.11.2010  

Britanska avkcijska hiša Historics at Brooklands bo 4. decembra izvedla tretjo letošnjo dražbo dragocenih starodobnih vozil, ki jo pripravljajo skupaj s priznano inštitucijo Brooklands Museum Trust.

Foto: Daimler

Danes so Britanci najavili novo štirikolesno atrakcijo v njihovi ponudbi, ki bo naprodaj na njihovi zadnji letošnji dražbi. Tokrat gre za posebnega predstavnika aristokratske hiše Daimler, ki 'sliši na ime' 2½-litre drophead coupé.

Ta prestižni kabriolet je nekoč (od leta 1944 do leta 1949) redno uporabljal nekdanji britanski premier 'The Right Honourable' sir Winston Leonard Spencer Churchill (leta 2002 okronan s strani BBC-ja kot ‘Greatest Briton’), predvsem med pridobivanjem glasov britanskih volilnih upravičencev.

Foto: Daimler

Pod motornim pokrovom modela 2½-litre se skriva 2,5-litrski vrstni bencinski šestvaljni motor, ki ga napaja enojni uplinjač znamke SU. Razpoložljivih 70 'konj', ki jih po potrebi lahko sprosti motor ga lahko požene do največ 122 km/h, podobno lagodno in tedanjemu času primerno pa so odmerjeni tudi časi pospeševanj (od 0-88 km/h: 17,9 sekunde).

Posebnost tega avtomobila je tudi njegov 4-stopenjski menjalnik znamke Wilson s funkcijo 'Pre-selector', ki je spojen z Daimlerjevo 'Fluid Flywheel' tehnologijo. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.