https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Evangeličanska cerkev z novim vodstvom

Murska Sobota, 02.12.2013 ob 7:00  

Včeraj je v Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti potekala inavguracija novega evangeličanskega škofa. Vodenje evangeličanske cerkve je tudi uradno prevzel 53-letni Geza Filo iz Ivanovcev.

 

Ernišo po 18-ih letih zamenjal Geza Filo

Geza Filo je bil izvoljen s strani delegatov že junija, ko ga je za novega škofa predlagalo kar 47 od skupno navzočih 83 delegatov. Včeraj je tudi uradno prevzel posle od sedanjega škofa Geze Erniše. Poleg škofa je bil v evangeličansko skupnost uradno sprejet tudi novi inšpektor Johan Laco, ki je zamenjal dosedanjega inšpektorja Aleksandra Kerčmarja. Novo vodstvo evangeličanske cerkve bo delovalo v mandatnem obdobju 2013–2019.

Dosedanji škof Geza Erniša je novemu škofu za opravljanje škofovske službe podelil križ kot edino škofovsko insignijo. Ob tem mu je povedal, da ga naj le-ta spominja na Kristusov križ v znamenju služenja in ne gospodovanja, ampak kot znamenje odrešenja.

Slovesne umestitve novega škofa se je poleg nekaterih visokih cerkvenih predstavnikov udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Od Hodoša do Pirana

Novi škof Geza Filo, ki je novo funkcijo sprejel z vso odgovornostjo, tako je dejal ob umestitvi, si bo v prihodnje prizadeval povezati Evangeličansko cerkev po vsej Sloveniji – z njegovimi besedami od Hodoša do Pirana. S tem je opomnil na vzpostavitev protestantskega centra na Obali, kajti doslej so bili vsi škofovski uradi nameščeni v Prekmurju, kjer tudi živi velika večina od 18.000 vernikov evangeličanske veroizpovedi.

Z umestitvijo novega škofa se je iz Moravskih Toplic, kjer je doslej deloval škof Geza Erniša, v Ljubljano preselil škofovski urad.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2013 ob 16:32 uh gost

      joj pa ka je meni zanje če so šli v lublano ?koga briga

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.