https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Fredi Kranjec: »Bine Volčič je zame car!«

Rogašovci, 10.12.2013 ob 11:00  

Pogovarjali smo se z vedno nasmejanim 33-letnim Fredijem Kranjcem iz Rogašovcev, ki je po dobrih dveh mesecih izpadel iz šova Gostilna išče šefa.

 

Fredi, ki je po poklicu kuhar – natakar, je že 15 let zaposlen v gostilni svojega bratranca. Svoj prosti čas najraje preživlja v družbi svoje žene Tamare in prikupnega sinčka Nika. Zaupal nam je, s čim najraje razvaja svoje najbližje, kaj je njegova kuharska specialiteta, kaj meni o šovu Gostilna išče šefa in kakšne izkušnje je odnesel iz šova.

Fredi, ali si se že od majhnih nog rad sukal okoli kuhinje? Kdo te je navdušil za kuho?

Ja, že kot majhen otrok sem se rad sukal okoli kuhinje, najraje sem bil zraven pri sladicah, čeprav so v Gostilni trdili, da ne vem delati sladic. Opazoval sem mamo pri miksanju in na koncu sem vedno polizal kremo, ki je ostala v skledi. Zdaj opazujem svojega sina, ki se prav tako kot jaz, zelo rad suka po kuhinji in radovedno opazuje, kaj se pripravlja v loncih. Za kuho sem se navdušil sam, saj sem imel vedno željo, da si sam znam pripraviti nekaj za pod zob.

Kot tvojo specialiteto rad omenjaš tradicionalno prekmursko jed bujto repo. Jo mogoče kuhaš po kakšnem posebnem recimo "babičinem" receptu? Je bujta repa tudi tvoja najljubša jed?

Točno tako, kuham jo po babičinem receptu in vam ne izdam recepta:). Mi je pa njena bujta repa najboljša. V Gostilni sem se naučil, da se vsaka jed, tudi jed na žlico, da pripraviti na poseben, malo drugačen način. Osebno imam rad vse jedi na žlico, občasno si rad privoščim kakšno slastno ribo.

Kaj bi svetoval fantom, ki želijo svojo punco presenetiti z večerjo, ki jo sami pripravijo? S čim bodo zadeli v polno?

Svetoval bi jim, naj čim manj komplicirajo in naredijo jed po svoje, z dušo in srcem, kajti takrat jed izpade najboljše. Za ljubitelje rib priporočam, da fant pripravi punci brancina, vendar brez tržaške omake, saj tržaška omaka pokvari okus ribe. Dobro ve izpasti tudi popečen piščančji file, na katerega naneseš maslo in ga daš za 8 minut v pečico. V Gostilni sem se naučil, da pri nas kuhamo vse preveč izsušeno, premalo sočno. Sam mojo ženo presenetim s sladico, ki sem jo poimenoval Jagodno poželenje.

Fredi, v šovu Gostilna išče šefa si izpadel šele po dveh mesecih. Si zadovoljen, da si sodeloval v šovu in kakšne izkušnje si odnesel?

Na začetku sem bil rahlo skeptičen, ker sem se bal kamer, pozneje sem jih pa vzljubil, celo pogovarjal sem se z njimi. Presenetilo me je, da so bili nekateri sotekmovalci z mano prijazni, ko pa sem gledal svoje posnetke sem ugotovil, da so me v kamere obrekovali. Tega sam nisem počel. Ko sedaj gledam na celotno situacijo moram povedati, da sem zelo zadovoljen in hvaležen za priložnost, da sem lahko sodeloval pri takem šovu kot je Gostilna išče šefa, saj sem se naučil veliko novega in si pridobil ogromno kuharskega znanja. Pri šovu sem se naučil, da moram v življenju pogledati tudi na sebe in ne vedno samo na druge, saj sem verjetno tudi zaradi tega izpadel iz šova.

Prebrali smo, da si za Bineta Volčiča rekel, da je car in da je fenomenalen šef. Pa vendarle ima tudi kako šibko točko?

Moram povedati, da pri Binetu nisem našel nobene slabe točke. Tudi kritiko je povedal na tak način, da je izpadla pozitivno in kot nadaljna pozitivna motivacija. Bine je zame car v vsakem pogledu.

Kdaj ti je bilo v šovu najtežje in katere so bile tvoje najbolj svetle točke šova?

Najtežje mi je bilo takrat, ko me je "vrezalo v križu" in nisem mogel pomagati sotekmovalcem tako, kot bi sam hotel. Kot najbolj svetlo točko bi izpostavil, da sem se res veliko naučil in celotno organizacijo tega šova, saj so nam resnično omogočili vse, kar smo pri šovu potrebovali. Kar se tiče organizacije lahko rečem le: kapo dol POP TV-ju.

Ostali so le še štirje tekmovalci. Kaj meniš, kdo bo zmagovalec šova in kdo si po tvojem mnenju zasluži zmago in zakaj?

Menim, da bo zmagovalka Lidija, saj je najbolj iskrena med vsemi in edina, ki se pred kamero ne pretvarja. Zaradi teh vrlin je tudi moja osebna zmagovalka in navijam zanjo.

Tvoje sodelovanje so spremljali številni oboževalci, družina, prijatelji, sovaščani so ti celo pripravili sprejem v tvojem domačem kraju. Opazili smo tudi Ljutomerčanko Martino Žibret, ki je prav tako sodelovala v šovu. Si bil presenečen nad tolikšno podporo?

Bil sem zelo presenečen nad tolikšno podporo. Presenetilo me je, da so na prireditev prišli tudi nekateri izpadli tekmovalci. Prav tako me zelo preseneča, da me nekateri oboževalci poiščejo celo v službi, kjer delam. Pridobil sem si veliko izkušenj in presenečen sem nad velikim številom oboževalcev, ki so me spremljali in podpirali ter stiskali pesti zame.

Znan si po tem, da so tvoji aduti v življenju marljivost, iznajdljivost in dobra volja. So te tri vrline tvoje življenjske stalnice? Se da z dobro voljo doseči vse?

Z dobro voljo se da doseči marsikaj. Meni je pomembno, da znam ljudi nasmejati in jih razpoložiti in mislim, da je bilo to vidno tudi v gostilni.

 

OGLEJTE SI TUDI:

FOTO: V Večeslavcih pričakali prekmursko zvezdo šova Gostilna išče šefa

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2013 ob 20:44 frenky gost

      ....Fredi, mi prekmurci smo preiskreni, prepošteni in se preveč objektivno" spustimo" v takšne šove, zato pa vedno po domače naj.....mo - prepoštenost in iskrenost ni vedno dobra posebej še med "centralisti" in ti si bil takšen.....

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.12.2013 ob 10:53 TINČ gost

      Fredi zdaj pa samo pazi , da ti što tvoje žene TAMARE ne spela !? Drugače se pa drži in lepo kuhaj napre , zdaj je strah odveč in moramo živeti naprej .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.12.2013 ob 16:14 alf gost

      Ta Fredi je cejle zusagane......

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.