https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

FOTO: Radenska Creativ ugnala Črnomeljčane

Murska Sobota, 15.12.2013  

Soboškim košarkarjem je drugič uspelo zmagati na domačem parketu.

KK RADENSKA CREATIV SOBOTA : KK KOLPA ČRNOMELJ 90 : 78

Rezultat po četrtinah: ( 21:21, 29:25, 15:17, 25:15 )

Soboškim košarkarjem je uspelo zmagati drugič na domačem parketu. Tekmo so začeli bolje domači košarkarji, ki so na hitro povedli s 5:0. Vse do 6 minute igre so bili domači košarkarji v vodstvu, ko so prvič povedli gostje za točko. V tem delu igru so gostje boljše skakali in nekaj več kot minuto do konca 1 četrtine povedli tudi za dve točki. Trojka Jerneja Juteršnika in dva prosta mesta Tadeja Horvata pri gostih pa je poentiral Črt Ristič za 21:21 po prvi četrtini.

V drugi četrtini nobeni od ekip ni uspelo narediti večje razlike v koših. Najvišjo prednost so si naši košarkarji priigrali v 15 minuti, ko je znašala +7, da razlika ni bila višja pa je gostujočo ekipo držal v igri Črt Ristič najboljši strelec v 2. SKL s povprečjem 21,3 točk na tekmo. Prvi polčas so naši košarkarji dobili 50:46.

Tretjo četrtino so bolje pričeli gostujoči igralci, ki so hitro izenačili in v 22. minuti prešli v vodstvo ter naredili razliko +9 točk. V drugi polovici tretje četrtine pa so stvari v svoje roke prevzeli Bine BARBARIČ, Zdenko BILIČ, Mitja MAJC, Tomaž HERCAN in Jernej JUTERŠNIK, ki so najprej izničili prednost gostujočih igralcev ter ob koncu tretje četrtine povedli z 65:63.

V zadnji četrtini so domači igralci s čvrsto obrambo in za igro raspoloženim Binetom Barbaričem brez večjih težav vknjižili letošnjo tretjo zmago. Svojo najboljšo igro letos pa sta pokazala kapetan Mitja MAJC največ skokov na tekmi in neustavljivi Bine BARBARIČ. Seveda pa gre pohvaliti vso ekipo, saj smo lahko videli, da se vrača pravi ekipni duh, ki bo prinašal nove zmage, ki jih še kako potrebujemo. Čestitke fantom za zasluženo zmago.

Kapetana Mitja Majc je  po tekmi povedal: "Ključ do tokratne težko pričakovane zmage je bila dobra obramba v drugem polčasu ter preobrat z delnim izidom 11:0 ob koncu tretje četrtine. Dejstvo je, da lahko prihodnje tekme zmagujemo le z dobro obrambo. Glede učinkovitosti v napadu moram izpostaviti predvsem kolektivno igro ekipe ter sproščenost, katero smo v zadnjih tekmah pogrešali. Danes so svoje minute dobro izkoristili tudi naši mladi igralci. Pohvalil bi tako soigralce in trenerja kot tudi naše navijače za podporo s tribun."


Več fotografij v spodnji galerijii...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.