https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

10 najboljših nasvetov za kakovostnejše življenje

13.11.2010  

Objavljamo nasvete, povzete po spletni strani www.listverse.com, kako živeti čim bolj kakovostno življenje ...

10. Začnite dan z zajtrkom

Foto: Uroš Žuraj

Zjutraj vstajajte zgodaj in imejte zajtrk, saj boste tako imeli veliko več energije čez dan. Če sodite med bolj zagnane, je zelo priporočljivo, da zjutraj tudi telovadite in to vključite v rutino jutranjega prebujanja. To je lahko tudi odlična priložnost za druženje z ostalimi člani družine, vsekakor pa pot do boljšega delovanja telesa skozi naporen delovnik. 

9. Načrtujte

Dober način, da uspešneje opravite zadane naloge, je, da v ročni koledar vpisujete dogodke, katerih se nameravate udeležiti oz. cilje, ki jih želite doseči. Ko boste opazovali rezultate, boste zadovoljnejši sami s sabo in željni novih nalog. 

8. Vzemite si čas zase in uživajte 

Foto: Ciril Jazbec

Če menite, da preživite preveč časa pred računalnikom, za mizo ali kje drugje, je zelo pomembno, da si utrgate nekaj časa zase. Poleg vseh obveznosti in napornega tempa življenja je ključnega pomena, da si človek kdaj pa kdaj privošči sprostitev. Počnite v prostem času, kar vas veseli in tudi vaše delo bo potekalo uspešneje. 

7. Bodite radodarni

Bodite radodarni, vendar ne le v smislu materialnih dobrin, ampak se vedno potrudite, da z nasveti, dobro voljo ali pa le  z nasmeškom pomagate ljudem okrog sebe. Pravijo, da se dobro vrne z dobrim – tako da, če pomagate drugim, bodo tudi drugi pomagali vam, ko boste potrebovali pomoč. 

6. Sprejmite stvari, ki jih ne morete spremeniti

Ko se nam zgodi kaj slabega, se trudimo stvari popraviti, vendar včasih to ni mogoče. Pogosto občutek nemoči ljudi spravlja v slabo voljo ali celo depresijo. Če smo toliko močni, da znamo sprejeti stvari, take kot so, bomo zagotovo bolj zadovoljni sami s sabo kot sicer. 

5. Naučite se tujega jezika

Učenje tujega jezika je koristno na več področjih, in sicer: lahko potujemo po tujih državah, se sporazumevamo z ljudmi drugačnih kultur, širimo obzorje, a tudi izboljšamo svoj materni jezik. Znanje vsakega jezika je še kako dobrodošlo in pozitivno vpliva na samozavest. 

4. Prekinite rutino

Če tudi vi spadate med tiste ljudi, ki vsak dan počnejo enako, je pravi čas, da si omislite nove dejavnosti in pretrgate rutino. Namesto da bi vsak dan potekal po ustaljenih tirih, vpeljite novosti v svoj vsakdan – počnite nekaj, česar že dolgo niste, pa si niste vzeli časa. Dokazano je namreč, da so ljudje, ki imajo pestro življenje, srečnejši. 

3. Soočite se s strahovi

Foto: Samo Bešlagič

Vsak dan naj bi naredili nekaj, česar nočemo oz. zaradi česar smo v zadregi. Pomembno je, da začnemo z majhnimi stvarmi, npr.: Če vas je strah iti v telovadnico, ker mislite, da vas bodo vsi opazovali, premagajte svoj (neutemeljeni) strah in pojdite! Kaj hitro boste postali bolj samozavestni, obenem se boste pripravljeni soočiti z večjimi strahovi, ki vas ovirajo na poti k zadovoljstvu.  

2. Živite za trenutek

Ne postavljajte si previsokih ciljev, za katere že vnaprej veste, da jih najverjetneje ne boste mogli doseči. Pomembno je, da si sestavite manjše cilje, ki vas bodo v določenem trenutku osrečevali in tako postopoma dosegli cilje, ki ste si jih omislili, vendar vam prej niso bili dosegljivi.

1. Ne odlašajte

Z odlašanjem se bori večina ljudi. Čeprav se vsi zavedamo, da je bolje obveznosti opraviti »pravočasno«, pa ljudje vedno čakamo na zadnji trenutek, kar pa lahko spravlja v slabo voljo in tudi neučinkovitost dela. Zatorej se dela lotite pravočasno, in si, namesto da bi »lovili« zadnje trenutke pred iztekom roka, privoščite oddih ter s tem nagradite svoje delo.

VIR: www.listverse.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smesko
      15.11.2010 ob 11:52 smesko

      Nasveti so res življenjski, čeprav se jih le malokrat držimo, ali pa na kratki rok.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. foosbaler
      15.11.2010 ob 15:27 foosbaler

      Odličen članek...tak naprej...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.