https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V spomin žrtvam prometnih nesreč tudi v Murski Soboti

Murska Sobota, 19.11.2010 ob 10:55  

Zavod Varna pot in Avto moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote se skupaj s številnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami že četrto leto zapored pridružujeta mednarodnemu gibanju in obeležitvi Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč. Obeležitev v Murski Soboti bo potekala jutri ob 17. uri na Trgu kulture.

Leta 2007 je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) na podlagi Resolucije ZN 60/5 imenovala tretjo nedeljo v novembru za Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Vrsta nevladnih organizacij, ki združujejo žrtve prometnih nesreč, že več let zapored po številnih državah sveta organizirajo aktivnosti, ki so jih podprle tako vladne kot tudi nevladne organizacije. Namen obeležitve Svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč je poudariti na velik pomen varnosti v prometu in posledice, ki se lahko zgodijo v primeru nepazljivega ravnanja v prometu.

Na slovenskih cestah doslej umrlo že preko šest tisoč oseb

Število mrtvih na slovenskih cestah od 1991 do 2010 znaša 6.450 oseb, število poškodovanih v enak obdobju pa 226.470. Strokovnjaki ocenjujejo, da na svetovnih cestah letno umre približno 1,3 milijona udeležencev, dnevno to pomeni smrt najmanj 3.560 ljudi. Ocena Svetovne zdravstvene organizacije je, da se letno v prometnih nesrečah poškoduje okoli 50 milijonov ljudi, pet milijonov pa jih za vedno ostane invalidnih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. dani04
      19.11.2010 ob 15:04 dani04

      samo prižiganje sveč ne bo rešilo nikaj, resan je ka se tega spomnimo in se zavedamo vso zadevo de potrebno reševati pri "glavi" kak se temi pravi in ta glava se zača v državi kak je sodstvo, policija in vse ka je povezano s tem te šofer ka je napravo nesrečo s smrtnim izzidom teh treh mladih ka so na jambo plakatih lepo gej šniclne v psihiatrični bolnici in se smije ka njemi nikaj nemrejo in se dela ka je neprišteven na konci vas pa naj ne presenti ka de vsega oproščeni, sodišče de zavlačevalo s postopkom, s strani policije do se zgubili dokazi in de oproščeni vsega pa še pogum za naprej njemi dajo tudi san iden skoz takšo zadevo štera se na sodišče v murski soboti vleče več kak 4 leta, pa se prelagajo obravnave, policija je že pri spisanji kazenske ovadbe priredila dejstva, zdaj komaj je podala slike na sodišče....te se pa pijtajte ge riba smrdi....sčiti se posameznik ali pa določena skupina ljudi tak ka se lejko sveče vužigajo vsaki den če nede reda v tej državi je vse zabadav.... storilci do še naprej nekaznovani in do meli moč, žrtve do pa dale žrtve...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.