https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Blagoslov pomurskih motoristov v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti

Murska Sobota, 15.03.2014 ob 14:55  

Danes je bil v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti dan blagoslov pomurskim motoristom, ki so se zbrali pred omenjeno cerkvijo, nekateri izmed motoristov so se udeležili tudi božje službe, ki sta jo vodila duhovnik Leon Novak in župnik Frančišek Horvat.


Po božji službi v cerkvi sta se duhovnika sprehodila po ulici zraven cerkve, kjer so motoristi parkirali svoje jeklene konjičke in blagoslovila vse motorje in motoriste. Sledila je krožna vožnja po Murski Soboti v smeri Bakovcev, do Dokležovja, proti Križevcem pri Ljutomeru do Radencev in nazaj v Mursko Soboto.

Po vožnji so se motoristi in obiskovalci družili pred cerkvijo; prireditev je bila dobrodelnega značaja, saj se bo ves izkupiček namenil Splošni bolnišnici Murska Sobota (za oddelek kirurgije in ortopedije).

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2014 ob 19:10 žrtev gost

      Pamet v glavo ne pa blagoslov. Bil sem žrtev nesreče katero je povzročil dirkač na motorju. 1/4 teh na slikah bi bilo potrebno prepovedati vožnjo z motorjem. To ni za vsakega.

      9 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.03.2014 ob 19:27 motorhead gost

      pa ka je tou :D hahahhaha motori motori, motoriiiiiii lool

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.03.2014 ob 20:47 Nekdo gost

      @žrtev, zgleda da si od rojstva žrtev.

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2014 ob 1:54 x gost

      Očitno še ni krize.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.03.2014 ob 9:27 Motorist gost

      x- če je to za tebe kriza potem naj traja še dolgo let

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.03.2014 ob 17:55 motofrik gost

      @žrtev:kaj pa ima žegn zveze s tisto nesrečo? Blagoslov ne škodi. Jih pa 100 ne pomaga, če ni urejeno podstrešje. Imaš pa prav -vožnja z motorjem res ni za vsakega.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2014 ob 20:53 Charlie gost

      Blagoslov je sigurno v redu. To, kar sem pa videl danes, kolona motoristov, prvi v blagi ovinek z nenormalno hitrostjo. To mu niti Bog ne more pomagati.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.03.2014 ob 21:55 en pop gost

      lipou je gledati ka pridejo papinci v luteransko cerkev. luterani bar znajo nekaj dobroga napraviti. pejneze ki zberejo pa dajo v dobrodelne namene. papinci pa v svoj žep.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.03.2014 ob 23:45 žrtev gost

      @Nekdo, jaz sem jo na srečo odnesel samo z dvakrat zlomljeno roko, prav tako voznik, ki je vozil naš avto. Motorist, ki se je čelno zaletel v naše vozilo je pa nesrečo preživel s hudimi poškodbami in je še danes težki invalid. Izpadel si velika budala s svojim komentarjem. @motofrik, žegen nima veze s mojo nesrečo, ampak zanašti se na neko višjo silo je totalno neodgovorno. Najprej je potrebno razčistiti v glavi in se šele potem odpraviti na cesto z motorjem. Bog ne drži krmila in ne pritiska na gas, še manj pa zavira. To velja za vse šoferje motornih vozil na cesti, ne samo za motoriste.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.03.2014 ob 0:52 Nekdo gost

      @žrtev, budalo je tisti, ki posplošuje zadeve na enem primeru. Malo preveri statistiko, pa boš hitro ugotovil, kdo je najbolj nevaren drugemu na cesti. Aja... avtomobilisti sejejo največ tragedij na cestah, ampak ker si 99,9% verjetno ti med njimi, bi to kar izključil. Je8eš takšne pr1m1tivc3, kot si ti.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.03.2014 ob 6:27 gost gost

      @Nekdo, v bistvu si samo še enkrat potrdil mojo trditev. Si pač budala. Nikjer nisem posploševal. Sem kje napisal, da so vsi motoristi takšni bedačeki kot si ti? Se pač najdeš med tisto eno četrtino neprimernih za vožnjo z motorjem, zato si začel s tistim tvojim bedastim postom. Ostale 3/4 za vožnjo z motorjem sposobnih ljudi pozdravljam. Še enkrat za tebe, ki očitno ne bereš ali pa ne razumeš kaj je napisano: " Bog ne drži krmila in ne pritiska na gas, še manj pa zavira. To velja za vse šoferje motornih vozil na cesti, ne samo za motoriste. " Aja.... pa niti tistega, ki se je zaletel v nas nikjer nisem obsojal, fant je s svojo prepotentnostjo tako ali tako povzročil največ škode sebi in svoji družini. Naša materijalna škoda in par zlomljenih kosti je nič proti temu kar doživlja on od nesreče naprej. In če sem jaz primitivec zato ker opozarjam na takšne stvari naj bo. Rade volje. Samo to ne spremeni dejstva, da si ti budalo.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.03.2014 ob 8:33 Stewen gost

      POMAGAJ SI SAM IN BOG TI BO POMAGAL - Kaže pohvaliti evangeličanskega duhovnika Leona Novaka in katoliškega duhovnika Frančiška Horvata, da sta skupaj blagoslovila motoriste, kar kaže, da ekumenizem v Pomurju deluje. Menim, da je zelo v redu, ker je takih skupnih evangeličansko-katoliških "prireditev" čimveč, kajti tudi sicer se ljudje družijo ne glede na versko prepričanje. Tudi mešanih zunajzakonskih in zakonskih skupnosti je veliko. V redu pa se mi tudi zdi, ker se zakonca ne odpovesta svoji verski skupnosti in še naprej ohranjata vsak svojo. Ekumenizem torej tudi v zakonskem življenju. - Blagoslov - prošnja za božjo naklonjenost - pa je potrebna tudi v vsakdanjem življenju, zato je tudi dobrodošel skupen blagoslov motoristov, ki jih je tudi na pomurskem območju že veliko. Kaže, da nekateri imajio denar tudi za drage motorje, katerih vožnja pa ne zahteva le vozniških izkušenj in trezne glave, ampak tudi božjo naklonjenost. Seveda pa si mora človek najprej pomagati sam (ravnati po pravkar prebranem), šele potem ti bo "Bog pomagal". - Kar zadeva opazko, da dajejo luterani "nabirko" za bolnico, papinci pa v svoj žep, pa se strinjam le s prvim delom: pripadniki evangeličanov ste res velikodušni do bolnice, saj velikokrat preberem o takem darovanju, na primer celo žensko evangeličansko društvo vsakokrat da izkupiček z druženja - bolnici. Lepo! Po drugi strani pa se mi zdi, da smo Pomurci do bolnice "preveč" velikodušni, saj zanjo darujejo (namesto vencev in cvetja na grob umrlih) - predvsem evangeličani, medtem pa "papinci" darujejo za svete maše za pokojnimi. Več koristi bi bilo, ko bi rajši darovali za človekoljubna dejanja, na primer za Karitas, EHO-podpornico ...Človeku naj bi bilo "sojeno" že ob rojstvu, zato mu še tolikooo maš ne bo veliko pomagalo. Zagovorniki darovanja pravijo, da ne gre toliko za maše, ampak za darove cerkvi oziroma za življenjske potrebščine župnikov in kaplanov, ki pač nimajo klasičnih osebnih prejemkov. Pravijo pa trudi: župnik, tudi evangeličanski dugovniki, ki varčuje, pa lahko tudi "prišpara" in zato se ne bi smeli spotikati, če je njegov konjiček vožnja motorja. S tem se povsem strinjam. Kajti duhovnik-motorist ni samo "solo motorist", ampak je često sovoznik v koloni in je seveda "pri roki" v vlogi svojega duhovnega poslanstva. - Zdaj pa me res zanima, kaj na moje paberkovanje porečeta naslednji komentatorji. Sam sicer nisem motorist.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.03.2014 ob 9:29 Nekdo gost

      @gost, kako ne posplošuješ, če z naslednjim prispevkom spet posplošuješ, pišeš in trdiš stvari, ki jih ne veš. Ti mene sploh ne poznaš, NISEM MOTORIST, tako tudi ne poznaš tiste 1/4, ki jih zmerjaš, da niso za na cesto. Ti samo piši, uživaj ob tem in pazi na tisto tvojo 1/4 motoristov na cesti! Srečno.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.