https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Kresniček navdušil ljutomersko občinstvo

Ljutomer, 12.04.2014 ob 7:30  

V sredo, 9. aprila, so v Domu kulture Ljutomer uprizorili predstavo Kresniček. Gre za spevoigro Radovana Gobca po pravljici Marije Jezernikove, v njej pa nastopajo učenci Glasbene šole Murska Sobota, in sicer otroški pevski zbor, solisti pevskega oddelka, učenke plesnih pripravnic in baleta ter pianistka Yuliya Kunova.


Predstava je bila premierno izvedena v mesecu februarju v Gledališču Park v Murski Soboti. Barvita kostumografija, dovršena koreografija in odlična glasbena izvedba poslušalca popeljejo v pravljično dogajanje Kresnička. Predstava je namenjena poslušalcem vseh starosti, še posebej pa v njej uživajo otroci.

Spevoigra Kresniček pripoveduje zgodbo o navihanem Kresničku, ki nagaja vsem povprek. Zaradi svoje ošabnosti in nadutosti se mu zgodi najhujše - izgubi svojo lučko. Ne preostane mu drugega, kot da se odpravi po svetu in jo poišče. Išče jo med kresnicami, rožami, ustavi se pri mravlji, povpraša polža, moleduje pri slaku... Med iskanjem sreča vile, škrate, medveda, pa nihče ne ve, kje je njegova lučka. Nekateri se celo norčujejo iz uboge rjave muhe. Ko Kresniček že skoraj obupa, prisluhne svojemu srcu in ugotovi, kaj je počel narobe, da je postal navadna rjava muha. Trdno sklene, da bo popravil svoje vedenje, zato mu sonce znova prižge lučko, ki zasveti v polnem sijaju. Veselje, ki ga Kresniček podeli z vsemi svojimi prijatelji, je nepopisno.

Koreografijo je pripravila Mihaela Matis, zborovodkinja in režiserka predstave je Felicita Heric Taškov, mentorica solistov pa Gabriela Bratina.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.