https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Grad Negova kot center slovenske fotografije

Negova, 19.04.2014 ob 7:00  

V organizaciji Kultprotur-a  in fotokluba Proportio Divina je na gradu Negova potekala otvoritev projekta »Fotograd Negova«, ki so ga otvorili z razstavami: »Haložani« Stojana Keblerja,  »Odlikovane fotografije« Rafaela Podobnika in razstavo treh najuspešnejših posnetkov Fotografske zveze Slovenije 2012.


Na gradu Negova je v okviru 19. slovenskih dnevov  knjige potekal kolaž dogodkov imenovan »NEGOVAnje besede«, v katerem so izpostavili umetniško in intelektualno vrenje ob slovensko-avstrijski meji. Grad Negova je kulturno, turistično in izobraževalno središče občine ter pomembna slovenska turistična točka. Z razstavami so otvorili projekt »Fotograd«, ki bo do konca sezone gostil eminentne slovenske fotografe.

Predsednica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Norma Bale je povedala, da je ta dogodek prelomnica, saj sta predsednik Fotozveze Slovenije in predsednik Proportio Divine dala zavezo, da bo grad Negova postal v naslednjih letih center slovenske fotografije.

Predsednik fotokluba Proportio Divina iz Gornje Radgone Ivo Borko pa meni, da bodo s  tem projektom dali gradu unikatno kulturno vsebino in prepoznavnost ter ponudili obiskovalcem s predstavitvijo najboljših fotografov prvovrsten kulturno-umetniški dogodek, popestrili turistično ponudbo, povečali obisk gradu, kraja, občine in s tem prispevali k razvoju turizma in gospodarstva, fotografom pa dali eminentni razstavni prostor.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.