https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dare Vršič bral zgodbe mladim nogometašem

Knjižnica, 19.04.2014 ob 11:00  

V knjižnici Apače je potekalo posebno srečanje med mladimi upi nogometa ter domačinom in poklicnim nogometašem NK Maribor, Daretom Vršičem.

 

V Apačah v zadnjih letih ugotavljajo velik interese po vključevanju otrok k nogometu, zato so se odločili, da med izbrano temo v bralnih uricah izberejo prav nogomet. V ta namen so se dogovorili s koordinatorjem mlajših selekcij NK Apače,  odgovornega za mlade ekipe deklic in dečkov v starosti med 5 in 11 let. Bralno uro so seveda namenili vsem otrokom, ki so želeli prisluhnit zanimivim športnim zgodbam. Za mlade športnice je bila tema nadvse zanima in le to so hoteli organizatorji dodatno popestriti. Mlade obiskovalce novonastale knjižnice Apače, so presenetili še s prisotnostjo enega večjih upov slovenskega nogometa Daretom Vršičem.

V goste so torej povabili domačina in poklicnega nogometaša, ki trenutno igra za NK Maribor. Starši in otroci so napeto pričakovali prihod Dareta, ob nabito polni knjižnici. Ves dogodek je povezovala Katarina Rauter. Vendar pa Dare ni delil le svojih nogometnih izkušenj v pogovoru, temveč je sodeloval v bralnih uricah tako, da je otrokom prebral dve zgodbi. Ob prebiranju napete zgodbe so otroci dobesedno požirali Daretove besede in glasno sodelovali ob njih. Prebrani sta bili zgodbi "Dajmo Karelček, še en gol" ter "Zmagoviti gol". Navdušenje otrok je bilo veliko, kajti že med samim branjem so se otroci prav rivali med seboj, kdo bo bližje sedel svojemu idolu.

Po prebranih zgodbah je Dare prejel od predsednika nogometnega društva Apače, Aleksandra Bevka, dres, katerega je nekoč nosil v klubu še Daretov oče. Bralne urice so se končale z množičnim podpisovanjem, vendar pa se je srečanje nadaljevalo v športni dvorani Apače, kjer so se pomerili mladi nogometaši NK Apače proti NK Gornja Radgona. Igro so napeto spremljali in navijali ob Daretu še starši. Srečanje se je končalo z velikim zadovoljstvom otrok, kateri so v srečanju z domačinom in mojstrom nogometa le povečali svoje nogometne sanje, da bi tudi oni postali podoben nogometni idol.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2014 ob 13:05 škoda talenta gost

      Meni je zelo žal Dareta, ker ni nikoli izkoristil svojega velikega talenta. Drugače pa drži se Dare in dokaži v Mariboru, da nisi za klop segrevati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.