https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Predmaturitetni recital Nikite Senger in Nuše Titan

Gornja Radgona, 10.05.2014 ob 7:30  

Mladi izvajalci so ponovno navdušili poslušalce v Glasbeni šoli Gornje Radgone z izbranimi melodijami klasične glasbe


Po koncertu kitaristk v torek 6.5. 2014 Jane Fridau in Danaje Habjanič, ki sta mojstrsko izvedli celotni koncert in poslušalce pustili brez besed, sta sedaj izvedli violinistki Nikita Senger in Nuša Titan nič manj navdušujoč  koncert z visokimi toni violine in ob glasbeni spremljavi. Pred zbrano publiko sta zaigrali skladbe Charlesa Dancla, Jacoba Donta, Maxa Brucha, Matija Bravničarja, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johanna Sebastiana Bacha in Alojza Srebotnika.

Ravnatelj Tomaž Polak je v uvodu prijazno pozdravil nekdanji učenki glasbene šole Gornje Radgone, ki pa sedaj nadaljujeta in zaključujeta srednješolsko glasbeno izobrazbo na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Prav tako je ravnatelj izrazil zadovoljstvo, da so prejeli ponudbo za izveden koncert, kajti od odhoda Nikite in Nuše je celotno vodstvo spremljalo njun glasbeni razvoj na srednji stopnji. Ravnatelj je tudi naslovil zahvalo za Nikitin uspeh, ki bo v prihodnjem letu zaključila izobrazbo v igranju klavirja, še na njenega nekdanjega mentorja, Dejana Zormana, ki je v kratkem času že v glasbeni šoli ustvaril maturantko.

Obe violinistki, Nikita in Nuša imata v naslednjem tednu maturantski koncert, s katerim se tudi konča njuno srednješolsko izobraževanje.  Po kratki predstavitvi sta menjaje v solo izvedbi ali ob spremljavi klavirja ponesli ljubitelje klasične glasbe v kulturni del večera.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.