https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Danes v Lendavi nov protest v podporo delavcem Nafte Petrochem

20.08.2014 ob 9:00  

Civilna iniciativa za podporo delavcem Nafte Petrochem poziva k vnovičnim protestom v podporo delavcem Nafte Petrochem, ki bodo potekali danes popoldan v Lendavi.

 

Zaradi neodziva in ignorance ter groženj odgovornih do stavkajočih delavcev  Nafte Petrochem civilna iniciativa poziva vse, da se pridružijo današnjemu  protestnemu shodu v podporo stavkajočim delavcem Nafte Petrochem.

Današnji protestni shod bo potekal po naslednjem redu:

Zbiranje pred hotelom Elizabeta: 14:45

Koncert skupine Panicka: 15:00

Zapora Lendave: 15:15

Koncert skupine Eyecontact: 15:45

Bograč: 16:00

Kot sporočja iniciativa, je zadeva  žal veliko bolj pereča in ima širše ter daljnosežne posledice. V  Lendavi je v zadnjem obdobju propadlo 135 podjetij. V mesecu juliju je bilo  tako brezposelnih kar 1.028 oseb.

Delavci stavkajo že dobra dva tedna

Stavka v Nafti Petrochem traja že od 4. avgusta. Delodajalec delavcem dolguje junijske in julijske plače, plačilo prispevkov za maj in regres. Vodstvo družbe si prizadeva za sklenitev socialnega sporazuma z delavci, vendar ne morejo doseči dogovora. Vodstvo je ponudbo celo poslabšalo, s prvotnih rokov plačila, ki so jih obljubili delavcem, so s konca avgusta prestavili že na sredino septembra. Plače delavcev bi se naj do konca leta tudi znižale za 15-odstotkov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2014 ob 9:16 Stewen gost

      PODPRIMO DELAVCE NAFTE V NJIHOVIH PRIZADEVANJIH ZA IZPLAČILO ZASLUŽENIH PLAČ IN PLAČILO PRISPEVKOV! NE POZABIMO: ŽE JUTRI SMO LAHKO "NA CESTI" TUDI MI. OBČUDUJEM "NAFTAŠE", KOLIKOR JIH JE ŠE OSTALO OD NEKANJIH TISIOČ ALI CELO VEČ, KI SE BORE ZA SVOJE PRAVICE; V Z T R A J N O IN Č A S T N O! SE VIDIMO POPOLDAN V LENDAVI!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.08.2014 ob 11:38 Za dobro NAS gost

      KDO se bo pa PRIDRUŽIL za MNOŽIČNE VELIKE PROTESTE PROTI NIČVREDNI VLADI...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2014 ob 12:09 semoli gost

      @Za dobro NAS..... vsi se bomo, ali vsaj večina nas, ker bomo v to prisiljeni in to zelo hitro, boš videl in zato jih PODPIRAM!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.08.2014 ob 20:26 bandi gost

      In od kec do prišli pejnezi za plače. pa verjetno z konta davkoplačevalcov. Ta situacija v nafti se kuja že dugo dugo ker pa so bili pricecani na državne cecke so veselo bili tiho.Zdaj da so cecki ostali brez mlejka so se zbudili.Firmo trbe sparviti v stečaj plačati duge iz premoženja pa jo čim prle odati Rusom ali tistomi keri de napravo red.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.