https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Bumerang Sreče uspešno zaključil likovno literarni fotografski natečaj

Stanjevci, 25.10.2014 ob 13:00  

Pod okriljem društva za aktivno preživljanje prostega časa in razvoj Bumerang Sreče je potekal likovno literarni fotografski natečaj na temo Bumerang sreče, kateri se je zaključil včeraj v Kulturni dvorani v Stanjevcih z razglasitvijo rezultatov ter podelitvijo priznanj in nagrad najboljšim.

 

Natečaj je bil razpisan z razlogom, da bi pobliže spoznali, kaj si drugi mislijo o pojmu oziroma besedni zvezi BUMERANG SREČE, kako ga dojemajo ali si ga predstavljajo. Z njim so želeli med drugim poleg otrok in mladostnikov povabiti k sodelovanju tudi starejše osebe, spodbuditi ustvarjalnost in domišljijo ter vsem udeležencem dati možnost, da se preizkusijo v nečem novem ter da se s svojimi deli predstavijo širši javnosti. Natečaj je bil medgeneracijski, tako da so lahko v njem sodelovale vse starostne skupine.

Na natečaju so imeli razpisana tri področja, in sicer likovno, literarno in fotografsko. Kljub temu, da s področja fotografije niso prejeli prispevkov, so člani društva s številom udeležencev, ki jih je vsega skupaj bilo 39, zelo zadovoljni. Veseli jih tudi dejstvo, da udeleženci natečaja niso le iz Pomurja, temveč tudi iz drugih krajev Slovenije.

Vseh prejetih del je bilo čez petdeset, tako da so člani komisije za obe področji imeli težko nalogo. Članice komisije za likovna dela so bile Urška Marčič, Živa Drvarič in Katja Šlihthuber, literarna dela pa so pregledale Bernarda Đekovski, Karolina Kolmanič in Jasmina Lebar.

Nagrado za najlepše likovno delo je dobila Luna Bobič, drugo mesto si je prislužila Jasna Rituper Hari, tretje pa Sanja Špindler. Na literarnem področju pa je prvo mesto osvojila Majda Arhnauer Subašič, drugo Ana Stančin, tretje pa Maja Strle.

Prireditev je z zabavnim skečem popestrila ljubiteljska dramska skupina Mokoš iz Bakovcev in pevka Špela Novak ter malčki iz vrtca Jurček.

Prireditev so zaključili z žrebom, v katerem so med vsemi udeleženci natečaja podelili enodnevni predbožični izlet, ki ga je podarila Agencija Center in darilni bon za fotografije, ki ga je poklonila Foto Šimonka Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji...

FOTO: Bojan Sobočan

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.