https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štiri prostovoljke v Razkrižju uresničile 72 ur brez kompromisa

Razkrižje, 30.10.2014 ob 7:00  

Štiri prostovoljke Sabina, Suzana, Tamara in Urška so se v teh dneh skupaj s svojo mentorico odpravile na izziv, ki so ga uresničile v okviru projekta 72 ur brez kompromisa, ki ga izvaja Mladinski ceh v sodelovanju z različnimi institucijami.

Naloga njihove skupine je bila posneti in zmontirati nekajminutni kratki promocijski film, v katerem je predstavljen projekt Domačija, dotaknili pa so se tudi temeljnih človekovih pravic. Tako so se odpravile v občino Razkrižje, kjer se Domačija nahaja. To je projekt, ki je zaživel pred nekaj leti zato, da bi ljudem, ne glede na starost, pomagal pri uresničevanju osebnih ciljev. Tukaj so ljudje, ki se spopadajo s socialno problematiko, imajo probleme z zasvojenostjo. Tako je tukaj pisana druščina s takšnimi in drugačnimi osebnimi zgodbami, vsem pa je skupen cilj, v katerem bi radi uresničili svoje načrte, ki so si jih zastavili za svojo prihodnost, predvsem pa bi radi ponovno normalno zaživeli.


Njihov ritem življenja se odvija na kmetiji, ki je trenutno v preusmeritvi v ekološko kmetijo, ki so jo pred nekaj leti pričeli obnavljati. Prostovoljci in udeleženci se tukaj zberejo, pomagajo pri delovnih akcijah, si kuhajo obroke ... Udeleženci se (na)učijo novih spretnosti, krepijo medsebojne odnose, predvsem pa aktivno preživljajo prosti čas. Končni vtis prostovoljk, ki smo uspešno dokončale zadani izziv, je odličen. Čeprav niso vedele, kaj štiri prostovoljke čaka, so komaj čakale trenutek, ko bodo lahko dokazale, iz kakšnega testa so. Kot pravijo o dokončanem izzivu, so se med intenzivnim delovanjem akcije naučile marsikaj uporabnega, aktivno pa so sodelovale pri okrepitvi medgeneracijskega dialoga.

VIDEO:


Vsem mladim Sabina, Suzana, Tamara in Urška sporočajo, da so tovrstni izzivi čudovita izkušnja, v katerih se lahko naučijo veliko novega; pridobljeno znanje pa jim bo zagotovo še kdaj prav prišlo. Prav tako bodo svoj prosti čas preživeli aktivno, postali pa bodo tudi bolj družbeno odgovorni.

VIDEO:

 Urška Vidmar

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2014 ob 7:51 hanzek gost

      Vij Raskrižanci , ste rejsan , malu posebni tipi ! Vedno hočete biti nekaj posebnega , nekje v ospredju , pa če je tole prav , ali narobe . Teško je delati z ljudmi , še težje za ljudi in jih nekako skušati spreobrniti , jim pomagati. Tale peščica teh prostovoljk, je kanček od vsega , kar potrebujete, oziroma vas je že čas povozil ! Vinogradi delajo svoje , zato je medgeneracijsko sožitje nuja.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.10.2014 ob 10:33 tissi gost

      kar nekaj...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2014 ob 12:00 Stankojihstriže gost

      Hanzek , celo Razkrižje (vzhodnoslovenska turistična velesila) postaja ena sama kmetija, polna ostriženih, pohlevnih in poslušnih ovc.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.10.2014 ob 12:25 vinko megla gost

      Ha ha resan edni so poslušni kot neke živali kere ne razmi črke m in to je Magarec vej pa kij bouk tou razmi ka se štiri nekše vkup spravijo pa od kletij do kletij odijo in lokajo kšenki ja potli pa narod gor pumajo.Rejsan tak lejko ide ten štiran da kšeni jejo pa lokajo in internet kšenki ja plus toga si pa delajo velko reklamo jajaj na tun Razkriži je pou lidij takšij na nikaj ne razmi ova polica pa od nikaj nikaj ne razmi in pol živejo z sožitji z murov pa komarami.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.10.2014 ob 13:23 Ole ola gost

      Ma pusti Međimurce naj se veselijo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.10.2014 ob 20:15 gost

      Če si je keri od vas najpametnejših sploh ogledal posnetek na youtube kanalu bi lahko opazil, da so tukaj večinoma sami Prekmurci in ti tudi vodijo to Domačijo. Sami občani s tem nimajo skoraj nobenih stikov in ta stvar je v večini namenjena ljudem od povsod drugod. Mogoče bi kateri od vas rabil kak mesec dni v takih razmerah, da bi začel drugače ceniti okolico.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.