https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Tradicionalna 55. pustna povorka na Ptuj privabila 50 tisoč obiskovalcev

Ptuj, 16.02.2015 ob 11:00  

Ulice najstarejšega slovenskega mesta so včeraj znova zavzele maškare. 55. tradicionalna pustna in karnevalska povorka je na Ptuj privabila okoli 50 tisoč obiskovalcev.


Na osrednjem dogodku Kurentovnaja na Ptuju že tradicionalno dajejo poudarek karnevalskim skupinam, ki skrbijo za ohranjanje etno dediščine. Na letošnji povorki se je v svojih opravah, kreacijah in koreografijah predstavilo 80 skupin iz desetih držav, med katerimi so po številu nedvomno izstopali sloviti kurenti, ki jih je bilo okrog 700. Skupno se je v povorki sprehodilo več kot tri tisoč zamaskiranih udeležencev, ki so na Ptuj po pustno karnevalsko vzdušje privabili okoli 50 tisoč obiskovalcev. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2015 ob 11:57 gremlin gost

      Kak pa te štejo obiskovalce ka znajo kelko jih je bilo ?Mater so lüjkari pametni nega kaj

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.