https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Nepozabna noč - to je bila 58. Bujta repa (1. del)

Ljubljana, 19.03.2015 ob 7:00  

Sinoči je v Festivalni dvorani v Ljubljani zopet zadišalo po odlični prekmurski hrani, saj je v organizaciji Kluba prekmurskih študentov potekala že 58. Bujta repa. Prireditev, ki velja za eno najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, je zopet upravičila svoj sloves, saj so se mladi zabavali vse do jutranjih ur.


Bujta repa se je pričela ob 20:00 s tradicionalno večerjo z bujto repo in domačimi kolinami, med večerjo pa je bil predvajan kratek dokumentarni film o 80. obletnici delovanja Kluba prekmurskih študentov. Obiskovalce je med drugim nagovoril župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, za mizo se mu je kmalu po 21:00 pridružil tudi župan Mesetne občine Ljubljana Zoran Janković.

Po uradnem delu je sledil koncertni del, na katerem obiskovalce zabavali Veški dečki in Jean Bačič Quartet, kot vrhunec pa ni smel manjkati legendarni Vlado Kreslin z Malimi bogovi, ki je že stalni gost Bujte repe.

 

Po neuradnih podatkih je Bujta repa prvič zaživela pred 58. leti, kar jo označuje za eno najstarejših študentskih zabav v Ljubljani. Svojo popularnost so kot vsako leto tudi letos dokazali obiskovalci, saj je Festivalna dvorana z več kot 1200 obiskovalci, ki so se zabavali do zgodnih jutranjih ur, pokala po šivih.

 

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2015 ob 8:21 rjavi gost

      ka so s te bujte repe napravili.....katastrofaaaaaaaaaaaaa

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2015 ob 9:06 BlondAndBlond gost

      Poglente što sedi nasproti župana.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2015 ob 10:44 kaputar gost

      Ha ha, sobotašinfo se je zlizo z novin županon, in že pri mizi fkup sedita. Pa še eden ka je davkoplačevalce za teške miljone spokradno. Bravo Jevšek, dobro si začo.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2015 ob 10:51 ajajaj gost

      pa neje Kiri (sobotainfo) bil Štihcov? hitro se zamenjajo stvari hjajajaj

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.03.2015 ob 11:37 gost

      nepozabna noč...buahahahahahaha

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.03.2015 ob 13:48 obiskovalec gost

      PA VSE SPOZCANO , POBRUHANO , da o kondomih odvrženih vsepovsodi , sploh ne govorimo ! Počasi bo preseglo vse meje !? Tale takozvana ( smetana ), pa je tako brezveze , samo da se zastojn nažere !!!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.03.2015 ob 14:17 Steven gost

      BUJTA REPA - Lepo bi bilo, ko bi jedli repo (nekoč hrana siromakov), pridelano na pomurski ravnici. Zelo me zanima, od kot so dobii repo. Močno dvomim, da bi jo je kdo "mikal" (pulil) v deželi bujte repe. Če se motim me, prosim, popravite. Repo nujno potrebujejo tudi na pomurskem poletnem festivalu v Veliki Polani, kjer bodo skušali preseči svoj Ginesov rekord. Predlani so dovolj repe dobili-kupili zunaj Pomurja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.