https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Bralni klubi s ponosom na OŠ Bogojina

Bogojina, 06.05.2015 ob 10:00  

»Če ne bomo brali, nas bo pobralo,« je rekel pesnik Tone Pavček v parlamentu, ko se je dogajala nova država Slovenija. Tako so na OŠ Boogjina pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS osnovali projekt »Medgeneracijsko povezovanje ob literarnih delih, ki so namenjena najstnikom in odraslim«.


Z omenjenim projektom so na OŠ Bogojina želeli povezati mlade bralce in bralke iz srednjih šol, 3. triletja osnovnih šol in odrasle v istem bralnem kraju v literarni svet. Mentorica in vodja bralnih klubov na OŠ Bogojina Marjetka Erdelji, učiteljica slovenščine na OŠ Bogojina, se je povezala s Tilko Jamnik, znano promotorko branja in vodjo tega projekta v slovenskem prostoru. Projekt se je na OŠ Bogojina začel izvajati že lanskega novembra, ko se je na bralne klube odzvalo 9 učencev, 5 staršev in 5 učiteljev.

Bralni klub promocija kakovostne slovenske mladinske literature iz Zbirk »Zlata bralka, zlati bralec« in »Rastem s knjigo«

Z bralnim klubom so obogatili medsebojne odnose in medgeneracijska druženja, spodbujali branja med mladimi in odraslimi, obogatili sebe ter šolsko knjižnico z novimi knjigami. Med bogatenjem sebe in svojega jezikovnega zaklada, so si izmenjevali tudi mnenja o literaturi, primerjali osebne izkušnje ter obujali spomine. Med samim bralnim klubom pa so se držali pravil modernega življenja in spodbujali tudi malo drugačno medgeneracijsko izmenjavo, kot je iskanje informacij na spletu.

Bralni klubi so trajali vse od novembra 2014 pa do aprila 2015

Posebej zanimiv pa se jim je zdel bralni klub v mesecu januarju, ko so prebirali knjigo Kot v filmu Vinka Möderndorferja. Predvsem najstniki so lahko v knjigi našli zanimive nasvete, odrasli pa prikimavali »tegobam« najstnikov, ki jih doživljajo v tem nestrpnem času. Pisatelj se je na odličen način poistovetil z 12-letnikom, nazorno predstavil stisko matere in vendarle srečno zaključil zgodbo. Mladi namreč preveč trpijo na račun odraslih. Knjiga je posebno primerna za najstnike, da premislijo o svojem življenju. Prav tako pa je v razmislek odraslim in idealna podlaga za medgeneracijsko debato. Vsak je v knjigi lahko našel delček za razmišljanje, za nasmeh ali še kaj ... Življenje je barvno in si vsak dan meša barve v svojem barvatoriju.

FOTO: OŠ Bogojina

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2015 ob 10:51 gost gost

      Pa glih tan, se tuj kaj dogaja, razen---

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.