https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Pred dvema letoma zmagala Nafta, kako bo tokrat?

Murska Sobota, 16.2.2011  

Samo še štiri dni nas loči do prijateljske tekme med Muro 05 in Nafto, ki bo na tribune Fazanerije zagotovo privabila lepo število gledalcev. Moštvi sta se nazadnje srečali pred dvema letoma, ko so Lendavčani zmagali z 1:2. Bo tokrat zmaga ostala v Murski Soboti?

Tekma, ki se je zgodila 7. februarja 2009, je bila po mnogih letih prva medsebojna tekma med Muro 05 in Nafto, da pa si gledalci želijo lokalnih derbijev, pa je pokazal obisk, saj je na tekmo prišlo okoli 1500 gledalcev. Obe moštvi sta imeli bučno podporo navijaških skupin, tako da vzdušje lahko rečemo da je bilo na nivoju prve lige, tudi sama tekma pa je bila zanimiva.

Black Gringosi

Gorgone

Zmago Nafti v končnici tekme zagotovil Ošlaj

Domačini so povedli že v prvi resnejši priložnosti, ko je z Jerebič z natančnim strelom premagal vratarja Luka. V 25. minuti je Estonec Vassiljev iz razdalje izvajal prosti strel, ki ga je Kamnik obranil, po odbiti žogi pa je Pekič nastreljal še prečko. Do izenačenja je prišlo v 34. minuti, ko je iz bližine žogo v Murin gol porinil Caban, do konca polčasa pa Pekič še enkrat nastreljal prečko in enkrat streljal mimo desne vratnice. V drugem polčasu si je Nafta ustvarila še več priložnosti, toda vratarja Kamnika niso uspeli premagati vse do končnice tekme, ko je po kotu zadetek z glavo dosegel kapetan Ošlaj.

Luk, Ošlaj in Balažic tokrat na nasprotni strani

Na omenjeni tekmi so pri Muri 05 od prve minute igrali Kamnik, Benkič, Marič, Kljajič, Balažic, Slavic, Prettner, Gerenčer B., Bingo, Ristič in Jerebič, kasneje so priložnost dobili še Drakovič, Janža, Šnajder, Vogrinčič, Sreš, Kulčar, Vršič, Flisar in Maruško. Trener murskosoboškega kluba je bil Bojan Jančar. Nafta je tekmo pričela s postavo Luk, Matjašec, Vöröš, Caban, Ošlaj, Brezovački, Adilović, Lo Duca, Vassiljev, Janković in Pekič, kasneje pa so vstopila še Medved in Bukovec. Tako kot danes je tudi pred dvema letoma bil trener Damir Rob.

Damir Rob in bivši trener Mure 05 Bojan Jančar

Če pogledamo v oba igralska kadra danes lahko vidimo, da sta se v dveh letih precej spremenila. V vrstah Lendavčanov sta ostala le Matjašec in Caban, proti "svojim" bo igral Balažic, medtem ko bosta Luk in Ošlaj to soboto nastopila v črno-belem dresu. Pri Muri 05 so od zadnje prijateljske tekme od igralcev ostali Drakovič, Janža in Maruško, ki je na dvojni registraciji iz Nafte.

Še ena zanimivost je, da sta pred dvema letoma oba kluba še vodila druga predsednika. Pri Muri je bil to Ervin Kutoš, ki je odstopil s te funkcije konec leta 2009, Nafto pa je vodil Mirko Horvat, ki je odstopil s predsedniške funkcije avgusta lani. Medtem ko ima Mura zdaj še vedno istega predsednika Miroslava Topiča, pa je Nafta po Horvatu imela še Mihaela Dominka in Igorja Magdiča, od ponedeljka dalje pa je nov predsednik Štefan Šömen.

Bivša predsednika Mirko Horvat in Ervin Kutoš

Peter in Borut Gerenčer - oba igrata zdaj v Avstriji

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      16.02.2011 ob 10:44 lepi

      Mura, Mura ole

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. blue
      16.02.2011 ob 14:16 blue

      pa mislin ka de tou Mura gladko zmagala :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. okvals
      16.02.2011 ob 22:35 okvals

      Vse drugo, razen gladke zmage Nafte, bo velika sramota za Nafto..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.