https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ljutomerski PanOrganic z živo solato na police slovenskih trgovcev

14.10.2015 ob 8:31  

Ljutomerski KMN Pan Organic je v teh dneh na police Mercatorja postavil svojo še rastočo solato, ki se prodaja s koreninami v zemlji. V prihodnjih dneh se bodo živi solati na prodajnih policah pridružile še žive jagode in zelišča.


KMN PanOrganic, sicer najbolj prepoznan pod blagovno znamko Česnek – slovenski česen, je v teh dneh slovenskim potrošnikom ponudil nov proizvod. Pod blagovno znamko Živa je od nedelje naprej na policah »najboljšega soseda« mogoče kupiti več vrst solate s koreninami v zemlji. Ker solata ob nakupu še raste, kupec s tem dobi zelenjavo, ki ohranja vsa hranila in svežino.

Do konca tega tedna naj bi se živi solati na prodajnih policah pridružile še žive jagode s koreninami ter zelišča, in sicer peteršilj, drobnjak, koriander, kasneje pa še pazilika, poročajo Finance. To zelenjavo bodo kupci lahko kupili vse leto, pridelana pa je v 1,1 hektarja velikem rastlinjaku na območju Ljutomera. Zelenjavo pridelujejo na naravi prijazen način, brez pesticidov in fitofarmacevtskih sredstev, pri pridelavi pa ne ustvarjajo odpadnih voda.

S projektom, v okviru katerega pridelujejo živo zelenjavo, so zaposlili osem Pomurcev, prodajo teh pridelkov pa želijo razširiti tudi na police drugih trgovcev. KMN PanOrganic, katerega lastnik je mladi pridelovalec Mario Kurtovič, sicer prideluje še česen, borovnice, fižol in goji jagode.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2015 ob 20:03 morenaScvena gost

      mmm, zdravo z naravo... ekološko, naravno! http://goo.gl/XeBCfv

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2015 ob 2:57 ankaSkrapja gost

      Parcela za drobiž. Županja ti zrihta oprostitev tričetrt prispevkov. Delati rastlinjak v obrtno podjetni coni je norost ala Lotmerk. Živa zelenjava? Hallo! Vsa ostala zelenjava, ki jo kupimo je mrtva. Malo morgen! Česnek je tri krat dražji od ostalega. Ka je telko boljši ne vervlen.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2015 ob 14:17 organic gost

      aquaponica je organska, če pa delajo hidroponsko je pa organic vprašlji, prav tak lušt, sicer res sladki in dober, vendar hranjen z NPK 10-5-40.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2015 ob 9:15 gost

      sem kupila njihov česnek pa ima okus po samih pesticidih enako kot Kitajski in Španski,sem celo pomislila da kupujejo poceni česnik in ga pakirajo za svojega .Lani je bil enkraten letos pa slabši od uvoženih to sem jim tudi napisala na zasebno na FB..

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.10.2015 ob 9:24 gost

      pa ka de to pa še dodatne plastike... te še lonček moren kam vrčti... solato itak skoz kupim ka jo tisti den ponucan, ne ka de mi duma še 5 dni rosla

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.10.2015 ob 17:07 gost

      Smrdi po pesticidih? Hahahaha, te mate vi pravi pasji nos, ka to vohate.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.