https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mura 05 in Nafta brez zadetkov, Fazanerija cvetela v navijaškem vzdušju

19.2.2011  

V živo smo spremljali pomurski nogometni derbi med Muro 05 in Nafto, ki se je končal brez zadetkov. Glavna dogajanja smo zabeležili po minutah.


0 - Tekma se je pričela. S sredine so pričeli gostje, ki so žogo hitro izgubili. Muraši so jih pritisnili na njihovo polovico in tako prišli do prve priložnosti. Leon Horvat je poslal nizki predložek z desne strani v kazenski prostor do Spreča. Njegov strel je Jozić ubranil.
 

3 - Do prvega strela so prišli tudi gostje. Z daljine je njihov strel zletel mimo desne vratnice Luka.
 

7 - Videli smo prvo stoodstotno priložnost za Muro. Globinsko žogo za zadnjega igralca Nafte je prejel Sprečo, ki je podal na levo do Lotriča, ki ni uspel premagati Jozića. Le ta je žogo odbil v kot. Po kotu so si gostje skoraj sami dali gol (Prašnikar). 

12 - Igrišče je zelo spolzko in razmočeno in obe ekipi imata kar nekaj težav pri akcijah. V začetnih minutah so črno-beli že izvedli tri kote, gostje še nobenega.
 

18 - Zadnjo linijo Mure sestavljajo Erik Janža na levi, Ošlaj in Filipovič na sredini in Kous na desni strani. Na sredini tvorijo trikotnik Horvat, Kouter in spredaj Lotrič. Na levem boku je Jernej Janža, na desnem pa Bohar. Čisto spredaj je Sprečo. 

21 - Gostje so si priigrali priložnost. V kazenskem prostoru je poskušal Luka premagati Ibraimi. Aleš je bil na mestu.
 

23 - Zaradi prekrška nad Boharjem je rumeni karton dobil Tomažič Šeruga.
 

25 - Mura je ponovno zapravila lepo priložnost za zadetek. Z zadnjimi močmi je strel Spreča, rahlo z leve, ukrotil Jozić.
 

32 - V zadnjih sedmih, osmih minutah je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. Gostje so nato izvedli akcijo, po kateri je v kazenskem prostoru Mure padel eden njihovih igralcev. Zahtevali so enajstmetrovko.
 

36 - Pri Muri je prišlo do zanimive menjave. Na igrišču sta položaja zamenjala Bohar in J. Janža. Janža se je preselil ne desno stran, Bohar pa na levo.
 

40 - Gostje so ponovno poskušali. Tokrat je z roba kazenskega prostora poskušal Lesjak, vendar je Luk žogo brez težav ukrotil. V tej minuti so si gostje priigrali tudi prvi kot na tekmi.
 

43 - V teh trenutkih so Muraši ponovno zapretili. Najprej je Lotrič poslal predložek v kazenski prostor gostov, tam pa je pred Boharjem žogo v kot odbil Jozić. Po kotu in odbiti žogi je Jozić zaplaval v prazno, Ošlaj pa streljal prek praznega gola.

Polčas. 0:0

 

46 - Pričetek drugega polčasa. Trener Rob je iz igre vzel Korošca, Tomažiča Šerugo in Prašnikarja. Vstopili pa so nekdanji Muraši Balažic, Pavel in Maruško. Mura igra v enaki postavi.
 

51 - Tudi drugi polčas se je priče zelo dinamično. V napadu je zelo agilen Lotrič, nad katerim so gostje že storili kup prekrškov.
 

56 - V tem trenutku sta na igrišču obležala dva igralca Mure, Mitja Lotrič in Jernej Janža. 
 

59 - Gostje so v tem trenutku izvedli dokaj nenevarno akcijo po kateri se je s kakšnih petindvajsetih metrov nenadoma za strel odločil Vaš in žoga je oplazila levo vratnico Luka.
 

61 - Pri Muri je bila opravljena dvojna menjava. Igro sta zapustila Luk in J. Janža, vstopila sta Drakovič in Gruškovnjak.
 

66 - Igra v tem trenutku poteka med obema kazenskima prostoroma in se, razen na tribunah, ne dogaja nič posebnega. Za vstop v igro se pripravljata dva igralca. Pri Muri bo vstopil Bencak namesto Horvata, pri Nafti pa Jovanović namesto Vinka.
 

70 - V tej minuti beležimo lepo priložnost Mure za zadetek. Po podaji Gruškovnjaka z desne strani je žogo v kazenskem prostoru Nafte prejel Sprečo, ki je streljal s prve, vendar točno v naročje Jozića. Opravljena pa je bila tudi menjava na obeh straneh. Pri Muri je namesto Ošlaja vstopil Slavič, pri Nafti pa namesto Lazića Levačič. Vstopil je tudi Idrizi, ki je zamenjal Lesjaka. 

73 - V tem trenuku je na tekmi prekinitev. Za popestritev so poskrbeli Gringosi, ki so na igrišče zmetali trakove. Zmetali so jih pred vrata Nafte, medtem Gringosi glasno navijajo, na drugi strani pa so lendavski navijači večino drugega polčasa tiho. 

80 - Po nekajminitni prekinitvi se igra nadaljuje. Drugi polčas je nekoliko manj živahen kot prvi, obe ekipi pa sta enakovredni.
 

83 - Gostje so svojo priložnost iskali prek prekinitve in prostega strela. S petindvajsetih metrov je poskušal Vaš in streljal nad prečko Drakoviča.
 

85 - Maučec je izvdel še eno menjavo. Igro je zapustil Erik Janža, vstopil pa je Matjaž Kek.
 

88 - Gostje so v zaključku tekme zapravili možnost za zadetek. Predložek v kazenski prostor Mure, Drakoviču pa je žoga ušla iz rok, do nje je prišel Pavel, vendar je streljal visoko prek gola.
 

90 - Ponovno lepa priložst za Nafto. Drakovič je bil nekoliko nespreten pri posredovanju, gostje so streljali in Kous je žogo izbil iz golove črte.

Konec tekme. Rezultat 0:0

 


Dogodki pred tekmo

14:35 - Pred pričetkom tekme je sledilo še obvezno slikanje - slika za anale.

14:32 - Pred pričetkom tekme so gledalci z aplavzom nagradili Jožeta Činča in predsednika Topiča. Činč je stekel proti severni tribuni s šalom in oblečenim dresom Mure. Izvedel pa bo tudi začetni udarec.

14:30 - Igralci so pravkar prišli na igrišče, na tribunah pa se je zbralo okrog 1200 gledalcev.

14:25 - Vzdušje na tribunah spominja na dobre stare čase in očino se obeta zelo zanimivo srečanje. Sicer pa so igralci obeh ekip že v slačilnicah in se pripravljajo na prihod na igrišče.

14:23 - Glavni sodnik tekme je Andrej Tratnjek, njegova pomočnika pa sta Vukan in Žekš.

14:19 - Black Gringosi so začeli v velikem številu polniti severno tribuno. Ob vhodu za severno tribuno pa lahko vidimo tudi gostujoče navijače. 

14:16 - Na tekmi je že tudi Jože Činč, ki bo pred tekmo v dar prejel dres Mure.

14:13 - Dobili smo tudi postavo Nafte: Jozić, Korošec, Caban, Lazić, Matjašec, Lesjak, Vaš, Tomažič Šeruga, Ibraimi, Prašnikar in Vinko. Na klopi sedijo: Ajlec, Balažic, Pavel, Komljenovič, Levačič, Maruško, Oluić, Jovanović, Raduha, Voroš in Idrizi.

13:57 - Tekmo si bosta ogledala tudi selektorja mladih slovenskih reprezentanc Borut Jarc in Miloš Kostič.

13:40 - Nogometaši obeh ekip so že na stadionu.  Mura začenja v postavI: Luk, Kous, Filipovič, Ošlaj, E. Janža, Horvat, Kouter, Bohar, Sprečo, J. Janža in Lotrič. Na klopi bodo sedeli: Drakovič, Klemenčič, Kek, Bencak, Ramšak, Gruškovnjak, Slavič in Janev.

13:25 - Da Fazanerija živi v pričakovanju današnje tekme, dokazujejo tudi Black Gringosi. Sever je že obdan s transparenti in bo danes, kot vse kaže, "gorel".



Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      19.02.2011 ob 15:43 lepi

      Te na si so že praktično smejšne :)))) drugo ne delajo več, kak pa ponavlajo po van :)))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. GL91
      19.02.2011 ob 18:39 GL91

      Prišlo nas je za en avtobus? Kaj ste retardirani? Poleg avtobusa v katerem smo še stali, sta bla še 2 kombija in 5-6 avtov.. Ne laži objavljat... Drugače pa sramota za Soboto da mate 2x več prebivalcev pa še doma ste špilali pa se je gringosov zbralo max. 30-40 več... NKNL

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. prekmurjerepublika
      19.02.2011 ob 19:08 prekmurjerepublika

      majster sramota za vas ka mate kolege z mađarske seuf:) pa na tekmi mura-nafta nede nikdar telko gringos kak na tekme proti maribore!!! saj pa to je jasnoo!!! sicer pa se naslednjo leto vidimo, ker glede na prikazano nete obstale v 1. ligi gringosi smo pa še itak za klaso više kak vij, v vsen!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. prekmurjerepublika
      19.02.2011 ob 19:40 prekmurjerepublika

      pa še neka, gorgon je blo cirka 70, gringosov pa 130!!! tak ka zadosta

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. murazavedno
      19.02.2011 ob 20:43 murazavedno

      tej mađžari so čiste EPIC FAIL;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. prekmurje1992
      19.02.2011 ob 20:49 prekmurje1992

      GL91 te ka tij neweš šteti? vejpa malo gledaj nas gringosov je maksimalno 200 blo!! vij naftaši ste bili eno 5 ovo pa mađari!! jebo vas mađare!!! hungarija hahahaha

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. prekmurje1992
      19.02.2011 ob 23:16 prekmurje1992

      GL91 haha pa ka bi bilo če nebi policaji bili!! pre malo vas je blo!!! samo ciganski sektor bi van folgo!! nej pa soboški!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. murazavedno
      19.02.2011 ob 23:53 murazavedno

      tako je prekmurje1992!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. Urednistvo_Pomurec
      20.02.2011 ob 9:34 Urednistvo_Pomurec

      Prosimo, da se v komentiranju vzdržite žaljivih komentarjev. Nekaj smo jih zaradi neprimernosti že morali pobrisati. Hvala za razumevanje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. prekmurje1992
      20.02.2011 ob 10:51 prekmurje1992

      murazavedno ja ja tak je to ŠTO JE NAJAČI mura ŠTO? MURA ZA MURO BIJE MI SRCE!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. okvals
      20.02.2011 ob 11:01 okvals

      Tako je! Uredništvo Pomurca, zbrisati je treba vse komentarje, ki so žaljivi, ta zgornje pa kar pustite objavljene...ker besede kot so neandertalec in slično niso žaljive..se vidi, da ste dokaj nova spletna stran in posledično tudi naklonjeni domači bakovski populaciji. No nikjer ne piše, da moramo to vašo stran prebirati in klikati, če je pa spletnih strani mali milijon. Pa še nekaj, sem mariborčan, pa kljub temu rad "skočim" virtualno včasih k vam v Prekmurje, ne bi rad nikogar branil ali zagovarjal, ker sem že starejši občan, vem da se na teh straneh "prepucava"mladina, vendar bi vas spomnil, da z madžarskimi navijači ni šale, to so izkusile naše viole sredi Maribora lani, zato si nikar ne želite bližnjega srečanja z njimi, kljub morda majhnemu številu, kajti oni imajo jajca...za razliko od nas Slovencev..ki bolj navijamo in grozimo z jezikom. l.p in še naprej uspešno delo želim.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.