https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Petkov koncert Prekmurske godbe Bakovci na valovih Dalmacije

25.11.2015 ob 10:30  

Prekmurska godba Bakovci se te dni aktivno pripravlja na veliki letni koncert, ki ga bodo priredili v petek, 27. 11. 2015, ob 19. uri v športni dvorani Ekonomske šole Murska Sobota. Godbi se bo na odru pridružila vokalno-instrumentalna klapa Puntamika iz Zadra.


 

Prekmurska godba Bakovci z bogatim glasbenim repertoarjem in izjemnimi gostujočimi glasbeniki vedno znova navdušujejo svoje občinstvo. V preteklosti so po besedah predsednika godbe Aleša Horvata že gostili prvovrstne slovenske glasbenike in glasbene skupine, kot so Vlado Kreslin, Oto Pestner, Jan Plestenjak, Alfi Nipič, Ansambel Modrijani, Regina, Manca Špik, MePZ Štefana Kovača idr. Letošnji koncert bo v znamenju dalmatinske glasbe, saj se jim bo na odru pridružila klapa Puntamika iz Zadra, ki je zaslovela s skladbo »Oči boje lavande«.

Vse večji del svojega repertoarja godba posveča tudi klasičnim delom. Tokrat izbrani skladbi opusa Johanna Straussa bo na koncertu spremljal baletni oddelek Glasbene šole Murska. Godbi se bodo na odru pridružile Tjaša Cigut, Dorina Gujt in Manja Kuzma, ki bodo zapele skladbo iz filma »Nune pojejo«, na kitari pa bo kot solist nastopil David Kreslin.

Del koncerta bo posvečen Avseniku

 V spomin na utemeljitelja slovenske narodno-zabavne glasbe, Slavka Avsenika, bo godba del koncerta posvetila njegovim skladbam, kjer se bo kot solistka predstavila še Mihaela Copot ter solisti Prekmurske godbe Bakovci.

Maja v Cankarjev dom

V novo leto bo Prekmurska godba Bakovci, ki šteje 60 članov, stopila z veliki načrti. Osemnajstega maja jih čaka velik koncert v Cankarjevem domu v Gallusovi dvorani, kjer bodo predstavili zgodbe Prekmurja, s poudarkom na prekmurski glasbi. Kot pravi predsednik Aleš Horvat, člani zasedbe delajo na kvaliteti, v letošnjem letu so povečali število vaj, tako poleg rednih tako izvajajo sekcijske vaje, pred koncerti pa vadijo trikrat tedensko. Godba je za svoje delo doslej prejela številna zlata priznanja v okviru državnih tekmovanj, ena izmed nepomembnejših pa je bila občinska nagrada za vrhunski dosežek na področju kulture.

Izdali že dve zgoščenki

Do sedaj izdali dve zgoščenki, prva je bila mejnik v njihovi zgodovini, in sicer kot digitalizacija glasbene ustvarjalnosti, druga zgoščenka, izšla v letu 2013,  pa je sestavljena iz skladb, posnetih na različnih koncertih. »Težimo po raznolikem repertoarju, predvsem zaradi tega, da se za vsakega poslušalca nekaj najde – začenši s klasičnimi skladbami, koncertnimi, priredbami svetovnih pop in rock uspešnic ter ljudskih prekmurskih skladb in nenazadnje tudi koračnic,« poudarja Horvat. Vsako leto se udeležujejo gostovanj v tujini, do sedaj so že gostovali na Hrvaškem, Madžarskem, Slovaškem, Srbiji, Italiji, Avstriji in Nemčiji.

 

 

 

 

    Fotogalerija