https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Na Razkrižju zapeli ob 80-letnici prihoda Janeza Kuharja

Razkrižje, 12.03.2016 ob 8:00  

Na Razkrižju so pripravili koncert pevskih zborov v počastitev 80-letnice prihoda Janeza Kuharja na Osnovno šolo Razkrižje. V spomin na obletnico so peli njegove pesmi.


S svojim prihodom na OŠ Razkrižje je Janez Kuhar pustil velik pečat tako na šoli, kakor tudi v kraju samem. Bil je zelo priljubljen učitelj, dirigent, kulturnik in zaveden Slovenec. V času po drugi svetovni vojni je postal pomemben skladatelj. Pisal je predvsem otroške in mladinske pesmi. Dolga leta pa je deloval v okviru RTV Slovenija.

V programu so nastopili OPZ in MPZ OŠ Razkrižje, pevski zbor Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, dekliški pevski zbor Pole poje, ženski pevski zbor Generacija 57 in skupni nastop vseh pevskih zborov s pesmijo Pionirji in pomlad. Učenci so prebirali spise, ki so jih napisali v sklopu natečaja Kaj vem o Janezu Kuharju. Med prireditvijo so predvajali posnetke Janeza Kuharja. Prisotne so nagovorili ravnateljica OŠ Razkrižje Anica Šimonka, predsednica KUD Janez Kuhar iz Ljubljane in župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič.

Podelili so priznanja zborovodjem in zahvale korepetitorjem ter Kuharjevima otrokoma. Prisotne sta nagovorila tudi Kuharjev sin in hčerka. Prireditev se je zaključila s pogostitvijo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2016 ob 12:07 gost

      Koliko truda , je bilo vloženega v tole prireditev , na koncu pa peščica zanesenjakov v dvorani ! ? Ali je sploh vsega tega treba , za takšen zaselek ? Človek bi rekel , da je vsega tega v tem kraju PREVEČ in da je ljudem prišlo že skoraj vrh glave vse tele bakotele , če jih lahko takole imenujemo !? Stalno eni in isti .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2016 ob 13:09 mi gost

        tukaj, mi ,ce ze imate tako mnenje,zadrzite to zase.Ker ce ne vete koliko truda je bilo vlozenega v to prireditev ,drugic raje prej premislite.Ce pa ste mnenja da je v tem kraju prevec tega ,pa sem sigurna da pa v vasem kraju ni nicesar.no,morda pa ste iz nasega kraja,pa ste res zelo kruti. pomislite na mlajse ,ki so si bili srecni,in kaj menite bi se zgodilo,ce bi slisali to mnenje?iz komentarja se da ibrati da stte negativec.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2016 ob 11:29 gost

      Se popolnoma strinjam. Vedno enako le zapakira se malce drugače.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.