https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

FINI je članica močnega projekta Globalnega partnerstva

26.03.2016 ob 11:00  

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto je prva in edina fakulteta iz Slovenije, članica močnega projekta Globalnega partnerstva, ki združuje 55 visokošolskih institucij v 31 državah sveta iz Evrope, Afrike, Azije, Severne in Južne Amerike.


Partnerstvo omogoča individualno mednarodno izkušnjo za veliko večino študentov, ki ne morejo študirati v tujini, kar je v svetu, ki se vse bolj povezuje, neprecenljive vrednosti. Multikulturnost udeležencev zagotavlja kulturno raznolikost in preko vodenih diskusij v angleškem jeziku omogoča širitev socialnega omrežja in s tem tudi vzpostavitev stikov z morebitnimi tujimi poslovnimi partnerji. Medsebojno sodelovanje študentov in visokošolskih učiteljev poteka v virtualni učilnici, ki preko videokonferenc omogoča sodelovanje v raziskovalnih projektih ter tudi razvoj skupnih študijskih programov. Globalno partnerstvo nudi sodelujočim visokošolskim institucijam možnost organizacije videokonferenčnih predavanj gostujočih profesorjev partnerskih fakultet. Pogosto študenti različnih partnerskih fakultet spremljajo predavanje, ki ga vodi gostujoči predavatelj, niso pa redki tudi primeri, da si predmet deli več profesorjev partnerskih univerz. Preizkušene prakse so del študijskega procesa in nekatere od njih vodijo do razvoja skupnih študijskih programov. Partnerski projekti med drugim omogočajo članom tudi virtualna srečanja, na katerih lahko razpravljajo o raziskavah, zadnjih dognanjih ter hipotezah.

Od ustanovitve Globalnega partnerstva je v aktivnostih sodelovalo že več kot 17.000 študentov iz celega sveta. V študijskem letu 2015/2016 Fakulteta za industrijski inženiring Novo mestov okviru Globalnega partnerstva sodeluje z East Carolina University (ECU) iz Združenih držav Amerike, ter z University of Monterrey (UDAM) iz Mehike. Študenti identificirajo podjetniške potenciale ter sodelujejo v znanstveno raziskovalnih projektih. V naslednjih študijskih letih fakulteta načrtuje sodelovanje še z ostalimi partnerji v projektu. Svojim študentom nudi osebno mednarodno izkušnjo in jih pripravlja na delovanje v globalnem poslovnem okolju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.