https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Beltincih zaplesale odrasle folklorne skupine

Beltinci, 26.04.2016 ob 7:35  

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Murska Sobota je ob podpori občin upravne enote Murska Sobota pripravila območno srečanje odraslih folklornih skupin Slovenije 2016 – SAN SE ŠETAO v kulturnem domu v Beltincih.

 

Srečanje folklornih skupin je strokovno spremljala Tatjana Strajnar Drašler. Program pa povezovala Senta Domjan. Na srečanju se je kot prva predstavila Veteranska FS KUD Beltinci pod vodstvom Lizike Zadravec z naslovom predstave »Zdravičke«. Sledili so jim folkloristi kulturno turističnega društva Moščanci z Goričkimi plesi pod vodstvom Dragice Kolarič in Valerije Žalig. Kot tretja se je predstavila mladinska FS KD Marko Beltinci z odrsko predstavo »Probajmo tak«, pod vodstvom Jelke Breznik.

Naslednja se je na odru predstavila FS KUD Razkrižje s spletom Razkriških plesov pod vodstvom Marka Žižek. Zatem so folkloristi KUD Jožef Kosič Bogojina prikazali in zaplesali »Po žetvi bilou je veselo«, pod vodstvom Matjaža Cerovška. Folkloristi FS KTD Goska Satahovci so se pod vodstvom Draga Ketiš predstavili z nastopom »Po žetvi«.

Potem »Na trati so se doubili« folkloristi FS Marko KD Beltinci pod vodstvom Mihe Denša in Špele Rous. Za njimi so s predstavo »Naj ti sije sonce sreče« nastopili folkloristi FS KUD Beltinci pod vodstvom Edvarda Črniča. Srečanje so zaključili folkloristi FS Veseli Prleki društvo klub prleških babic pod vodstvom Suzane Vaupotič s predstavo »Dere san jaz mali bija«.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.