https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ljutomerčanka Jessica Jagec navdušena nad Anglijo

22.03.2011 ob 12:38  

Jessica Jagec, Ljutomerčanka, ki želi uspeti na področju modnega oblikovanja, se je, kot smo poročali, odpravila na izmenjavo v Winchester. Po dobrih dveh mesecih bivanja v tujini je spregovorila o svojem navdušenju nad Anglijo in njenim izobraževanjem.

Jessica Jagec se je januarja odpravila na študij na Winchester school of art and design, ki se nahaja v sklopu Univerze Southampton. Glede bivanja je bila sprva nekoliko skeptična, saj se njena soba nahaja v hiši skupaj s tremi drugimi študentkami in ni vedela, s kom bo živela, vendar je svoje dvome hitro pospravila nazaj v kovček. "Punce so prav tako umetnice in so super, lepo se razumemo. Nad hišo pa sem sploh zelo navdušena, saj je tipična angleška," pojasnjuje Jessica. Časa za obisk domovine še ni bilo, tako bo komaj v aprilu preživela dva tedna doma, so pa jo obiskale njene prijateljice.

"Priložnost, da se naužijem Anglije"

Ker za Jessico to ni prvi obisk Anglije, kulturnega šoka ni doživela, je pa vseeno navdušena nad Angleži, saj so po njenem mnenju eden najprijaznejših narodov. "Ko sem se selila z vso tisto prtljago, so mi takoj priskočili na pomoč, in nasploh so zelo prijazni," dodaja očarano. V mesto Winchester se je zaljubila in to predvsem zato, ker so tam po večini samo Angleži, kar je tudi velika razlika nasproti Londonu, kjer je veliko ljudi pomešanih, kar sicer Jessice ne moti: "Ne me razumeti narobe, to mi je všeč, ampak konkretno mi to malo mestece daje možnost, da se naužijem Anglije v pravem pomenu besede. Tukaj je vse drugače. Vse funkcionira: prevozi, stvari na fakulteti, ocenjevanje in še bi lahko naštevala."

Študij v Angliji so verjetno sanje vsakega oblikovalca

Sistem študija v Veliki Britaniji je plačniški, kar se po Jessicinem mnenju res čuti in ji je všeč, saj študenti dobijo maksimalno. Veliko večji poudarek dajejo praktičnemu delu, izobraževanje pa je nasploh precej ožje usmerjeno kot v Slovenijo. "Osredotočimo se res na stvari, ki so pomembne za modnega oblikovalca, za razliko od študija v Sloveniji, ki je bolj splošen. To mi je zelo všeč, saj ne tratim časa z nepomembnimi stvarmi. Tudi nasploh je celoten odnos do oblikovanja drugačen. Študij tukaj so verjetno sanje vsakega oblikovalca," zaključuje mlada oblikovalka.

Dogovarjanja za "shootinge" že tečejo

Jessica se v tujini sooča z mnogimi izzivi. Trenutno se že dogovarja za prve shootinge z angleškimi fotografi in modeli, čeprav je seveda težko začeti. Kljub temu je bila vesela in malce presenečena, da je sploh naletela na odziv. Tako je prepričana, da bodo nekaj stvari tudi izpeljali.

Obetavna Ljutomerčanka je zelo vesela, da se je podala v to izkušnjo, saj je spoznala Anglijo na čisto drugačen način, ni tako, kot če se samo napotiš v London. "Winchester ima čudovite zgodovinske stavbe, katedralo sem si ogledala že nekajkrat. Mesto me inspirira in je čudovito. Ena izmed zanimivejših stvari je zame tudi Harbor, bivše pristanišče od koder je izplul Titanik. Seveda sem si do potankosti ogledala tudi London, čaka pa me še ogled Škotske," Jessica opiše svoje prostočasne dejavnosti.

Foto: Jessica Jagec

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.