https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z ognjenimi zublji se je v Ljutomeru spopadalo okoli 300 gasilcev

09.06.2017 ob 8:38  

Sinoči je zagorelo v skladišču podjetja Eko Plastkom v Ljutomeru. Ogenj je popolnoma uničil stavbo, v kateri so bile odpadne sveče, plastika in parafin. Pri gašenju je sodelovalo okrog 300 gasilcev, večjega onesnaženja pa naj požar ne bi povzročil.


Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je ogenj zajel stavbo v velikosti 80 krat 25 metrov, v kateri so bile odpadne sveče, plastika in parafin, ter jo popolnoma uničil. Pri gašenju požara je sodelovalo 30 gasilskih društev iz osmih gasilskih zvez z okoli 300 gasilci, poroča STA.

O požaru so bile obveščene pristojne službe. Z gašenjem še nadaljujejo, večjega onesnaženja pa naj ne bi bilo.

S Policijske uprave Murska Sobota pa so sporočili, da je v obrtni coni v Ljutomeru iz za zdaj še neznanega vzroka zagorela hala. Policisti in kriminalisti so še na kraju.

Podjetje Eko Plastkom se sicer ukvarja s sortiranjem in predelavo odpadnih nagrobnih sveč.

Slika je simbolna 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2017 ob 11:02 gost gost

      slavnostno odprli Bogatajeve dneve in poskrbeli za dinamični del vaje !

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2017 ob 11:03 gost

      KDO PRI ZDRAVI PAMETI LAHKO ZAPIŠE? Ko gorijo umetne mase to ne povzroča večjega onesnaženja.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2017 ob 11:22 gost

      ali je tudi ga. županja gasila , da bi videla kakšno opremo se rabi pri požarih ali bo spet varčevala pri tako pomembnih zadevah kot je gasilstvo

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.06.2017 ob 20:10 gost gost

      Hvala požrtvovalnim gasilcem spet ste pokazali, da ne poznate meja zdržljivosti saj ste se borili z zelo zahtevnimi in nevarnimi pogoji. Hvala tudi vsem ostalim ki so pokazali, da v nesreči ne sme biti prostora za zamere. Vsi ki so pomagali in še pomagate pri reševanju življenja in premoženja. V NSi se zavedamo, da se je potrebno tudi gasilcem in reševalcem potrebno dodeliti poseben status saj večina dela opravijo prostovoljno in za svoje delo ne prejmejo plačila za njih je beseda hvala vso plačilo. Gasilci ste ljudje, ki se jih ne da narediti to kar storite je pripojeno in privzgojeno. Še enkrat hvala vsem ki ste s svojim prostovoljnim delom pomagali pri navedenem dogodku-

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.06.2017 ob 8:33 lepi gost

      Ja to je tako ko plačuješ zavarovlnici 10 - do 20 let je čas da ti zavarovalnica nekaj vrne ker je to boljše od predelave tega kar je zgorelo žalostno a resnično

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.06.2017 ob 14:45 voda gost

      Tak so Prleki odvzeli Murski Soboti osrednji dogodek Bogatajevih dnevov. Takšen ogenj si marsikateri gasilec samo želi in sanja o njem. Večina jih je do sedaj viedela ogenj, ko so kakšne stare štale gorele. Še tega nekateri niso bili deležni. V nekaterih vaseh so gasilci, ki še pravega ognja niso videli. In sedaj naenkrat glavni dobitek. Pa še polna luna je bila. Tri mesece nazaj tudo točno ob polni luni je gorela razdelilna trafo postaja, ki je nedaleč stran od sedanjega požara. Slučaj? Polna luna? Prekletstvo? ...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.06.2017 ob 15:32 gost

      gospa županja si je raje uredila svoje naselje,kot bi dala za gasilsko lestev,omejila jim je finance in zdaj glej ga zlomka spet jim je obljubila gasilski avto z lestvijo in zakaj,se mi zdi da rabi glasove ker drugo leto so volitve!upam gasilci ljutomerski da niste naivni da ji sped nasedete.............vam je v treh letih odvzela ccc 100.000 evrov!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.06.2017 ob 16:03 prleški gasilec gost

      No pa se je potrudila in se z zahvalami odolžila gasilcem, ki so pomagali na intervenciji. To manj stane kot pa ena lestev. Upam, da se eni umaknejo z vrha gasilske organizacije, da ne bodo zavajali drugi pa bodo pokazale volitve kako podpirajo gasilce. Ko se politika vmeša v gasilstvo je lep dokaz občina Ljutomer.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.