https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Muriel Anderson navdušila na Skritem dvorišču

Murska Sobota, 13.08.2017 ob 7:00  

V soboto, 12. avgusta, je na Skritem dvorišču nastopila ameriška kitaristka svetovnega slovesa Muriel Andarson.

Ameriška kitaristka svetovnega slovesa Muriel Andarson je nastopila z instrumentom, ki ga pri nas še nismo imeli priložnosti spoznati, saj gre za dve glasbili v enem, tako imenovano harfa-kitaro. Muriel, ki je včeraj nastopila prvič v Sloveniji, je prva ženska, ki je v Ameriki osvojila nagrado na tekmovanju National Fingerstyle Guitar.

Njena nedavna zgoščenka Nightlight Daylight je prejela kar 11 najvišjih državnih nagrad. Nastopala ali snemala je z glasbenimi zvezdami, kot so Chet Atkins, Les Paul, Victor Wooten in komorni orkester Nashville. Zaradi očitnega veselja do glasbe, duhovitosti in odličnega obvladovanja različnih glasbenih zvrsti, od ljudske, klasične, jazzovske in glasbe bluegrass, je spoštovana tudi med glasbenimi kolegi širom po svetu. Muriel je privlačna performerka, ki zvok kitare spreminja v lirični zbor, kmalu zatem v koračnico, pa japonski koto, nato Bluegrass band, napeve Beatlov pa v trenutku spremeni v veličastni Rodrigov koncert. Njen video Why Worry je imel že več kot 8 milijonov ogledov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.