https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Članice Kluba parlamentark obiskale tudi romsko naselje Pušča

10.10.2017 ob 11:30  

Včeraj je v Prekmurju potekal prvi delovni obisk Kluba parlamentark, ki ga je organizirala poslanka Socialnih demokratov Marija Bačič.  

Članice kluba so si ogledale romsko naselje Pušča, kjer jim je romski svetnik Darko Rudaš predstavil naselje. Rudaš je med drugim povedal, da v naselju živi blizu 800 Romov, skupnost živi odgovorno, saj so več ali manj zaposleni. "To je kriva lokalna skupnost, ki nam je že zgodaj vcepila norme družbenega sistema, ki se jih mi držimo", je povedal Rudaš.

Poslanka Socialnih demokratov Marija Bačič, poslanka Združene levice Violeta Tomić, poslanka SD Bojana Muršič in poslanka Stranke modernega centra Anita Koleša so poskusile tudi romsko pogačo, ki so jo pripravile članice Romsko kulturnega in turističnega društva Pušča.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.