https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Naj Gorički žagar ostaja Primož Sukič

12.02.2018 ob 9:00  

PGD Prosečka vas in Oldtimer klub Abraham sta že drugič organizirala tekmovanje v hitrostnem žaganju z motorno žago, ki je letos potekalo v štirih kategorijah. Tekmovanje so popestrili še s tekmovanjem v metu motorne žage.


Tekmovalo je 37 žagarjev, ki so hitrost svojih motornih žag pomerili v štirih kategorijah, in sicer do 4 km, od 4.1 do 5 km, od 5.1 do 7 km in nad 7 km.

V prvi kategoriji je zmagal Valter Gomboc, ki je v finalnem obračunu premagal Mitjo Kuzmiča, tretji je bil Kristjan Slamar. V drugi kategoriji je zmagal lanskoletni »Naj gorički žagar« Primož Sukič, drugi je bil Kristjan Slamar, tretji pa Valter Gomboc. V tretji kategoriji pa je bil najhitrejši Janez Jančar, drugi Primož Sukič, tretji pa Valter Gomboc. V najmočnejši kategoriji je bil najhitrejši Primož Sukič, ki je v finalu prehitel Kristjana Slamarja, tretji pa je bili Robert Cör. Po seštevku vseh točk je tudi letos zmagal Primož Sukič, ki tako zaenkrat ostaja edini »Naj gorički žagar«.

Veliko pozornosti in zanimanja je pritegnilo tudi tekmovanje v metu motorne žage. Med 32-imi tekmovalci je motorno žago, ki je tehtala nekoliko več kot deset kilogramov, najdlje vrgel Damir Flegar. Padla je pri sedmih metrih in pol. Pol metra manj jo je zalučal Goran Gjergjek, ki je tako zasedel drugo mesto, tretji pa je bil Leon Temlin.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2018 ob 11:22 Naci+ gost

      METANJE MOTORNE ŽAGE - Ne spominjam se, na katerem tv-kanalu (Discover ali Natural Geografic) sem nekoč gledal tekmovanje (žaganje) z motorno žago in to se mi je zdelo O.K. Tedaj sem se vprašal, le zakaj česa podobnega ne bi imeli tudi pri nas, saj smo gasilskih,nogometnih tekmovanj (in žepnega bilijarda) siti. In kmalu zatem sem prebral reportažo s tekmovanja v Prosečki vasi na Goričkem. Zdaj je bilo spet tekmovanja in z žaganjem je zmagal lanski tekmovalec, ki očitno še nima konkurence. Žal nisem bil ne tekmovalec ne gledalec, zato si niti ne predstavljam, kako pa izgleda "metanje motorne žage", zato prosim bralce, da zadevo pojasnijo.Zanima me predvsem, kam - na kaj - žaga pade. Četudi na mehko podlago, se mi že zdaj zdi, da je "metanje" neprimerno, saj tega delovnega pripomočka ne bi smeli kar tako metati v zrak: je nevarno in nečloveško - "glupo".

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.02.2018 ob 13:50 gost

      Lahko bi vsaj napisali za tiste zmagovalce s katerim modelom zage je zmagal. In "km" pomeni kilometer, konjska moc je "KM".

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.02.2018 ob 15:29 Naci+ gost

      METANJE MOTORNE ŽAGE II. - Prebral sem članek v DL, na katerega je opozoril zgornji Gost 2. Torej: metanje žage so si prvi v svetovem merilu izmislili na Kočevskem,žago je treba vreči z eno roko itd,"najdaljši" pa dobi novo motorko. Po tem sklepam, da mečejo odslužene žage, kar nekoliko omili moje zgražanje čez v zraku leteče motorke, ki so smrtno nevarne.. Seveda se bo zdaj lahko pojavil kdo (?) s tezo, da je še marsikaj drugega nevarno, a se temu ne odpovemo. Še vedno pa ne vem, ali žage padajo na trdo ali na mehko podlago, ne morem pa verjeti, da bi jih kdo lovil. Nalijmo si čistega vina (RAZJASNIMO ZADEVO!)

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.02.2018 ob 16:51 srački dol gost

      Hej Naci ka se pametnega delaš če si duplin

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.02.2018 ob 18:03 gost

      Naci ima popolnoma prav, kaj če se žaga obrne, pa si z "listom" metalec poškoduje obraz?Katera zavarovalnica bo plačala "glupost"?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.02.2018 ob 7:24 Gost 2 gost

        Pa saj žaga nima gor verige, je samo list. Po drugi strani je pa tako, kot če bi rekel da se pri metu kladiva lahko poškoduješ z jeklenico ko vihtiš kladivo.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.02.2018 ob 15:36 Naci+++ gost

      METANJE MOTORNE ŽAGE III. - Četudi žaga nima verige je navarna in neobičajna reč za metanje naokoli, kjer so ljudje. Primerjava s športnim metom kladiva me ni prepričala. Sicer pa bi se lahko oglasil kateri od delovnih inšpektorjev. Jaz, navaden občan,s tem končujem komentiranje na temo metanja in s tem uničevanja žag, na katerih je verjetno še kak del, ki bi komu prišel prav.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.02.2018 ob 13:19 gost

      Kelko ge vidin s tej fotografij, so metali eno in isto odsluženo motorko, kera je stalno pristala nindrek v mejkon blate :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.02.2018 ob 11:30 papa štrumf gost

      Ne vidim čelad z glušniki. Ni to varnostna oprema?! ALI TU TO NE TRBEJ?!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.