https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Duo Ponte predstavil novo zgoščenko

Murska Sobota, 11.04.2018 ob 12:00  

V torek, 10. aprila 2018, ob 19. uri, je v Gledališču Park Murska Sobota potekal koncert dvojca, ki se predstavlja pod imenom Duo Ponte.


Alja Petric in Damjan Stanišić sodelujeta v duetu že od leta 2014. Takrat ju je v sodelovanje privabila glasba raznih svetovnih kultur in skozi raziskovanje te glasbe, sta se ujela, in skupaj delujeta še danes. Ustvarjata unikatne aranžmaje, ki ju dobro predstavijo, svoja dela pa tudi sama predstavljata v slovenskem in tujem okolju.

Lani sta se lotila tudi uglasbitve pesmi treh avtorjev: Magdalene Svetina Terčon, Simone Solina in Alberta Halásza. Ti so svoje stvaritve materializirali v pesniški zbirki Vrvohodci. Pestre in barvite glasbene priredbe Dua Ponte so poezijo dopolnile in ji vtisnile svojevrsten pečat.

Na odru so njuno ustvarjanje obogatili še trije glasbeni gostje in sicer Sausan Hussein na violini, Jernej Hanc na kitari in Janez Čizmazija na kontrabasu.

Na koncertu je bila premierno predstavljena zgoščenka Vrvohodci, ki je izšla decembra lanskega leta. Dramska igralka Milada Kalezić je interpretirala nekaj pesnitev, večer pa so še dodatno obogatile skladbe svetovne glasbe.

   

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija