https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Črenšovski svetniki niso sprejeli zaključnega računa občinskega proračuna

20.04.2018 ob 6:00  

V sredo, 18. aprila 2018, je v Vaškem domu Črenšovci, potekala 28. seja Občinskega sveta Črenšovci.


Na seji, na katero so bili vabljeni člani Občinskega sveta, predsednica nadzornega odbora Aleksandra Ribarič, občinska uprava in predstavniki medijev, so razpravljali o 9 točkah dnevnega reda, ki je bil tudi sprejet. Prisotni so bili skoraj vsi svetniki, eden se je opravičil.

Po pregledu in sprejemu zapisnika 27. redne seje Občinskega sveta Občine Črenšovci je sledila obravnava in sprejem predloga zaključnega računa proračuna Občine Črenšovci za leto 2017. V razpravi o sprejetju zaključnega računa je sodelovalo več svetnikov, kar nekaj besed glede poslovnika in statuta pa sta si izmenjala župan Občine Črenšovci, Anton Törnar in svetnik NSi Miha Horvat. Slednji je namreč kar nekajkrat poudaril, da se občina ne drži svojih lastnih pravil in da župan kljub 24-letnim izkušnjam na županski funkciji zavestno krši statut in poslovnik občine ter občinske pravilnike. Kljub temu, da naj bi bil Zakon nad Statutom, Horvat navaja: "V 31. členu statuta Občine Črenšovci piše: »Nadzorni odbor sprejme letni program odbora, ki obvezno vsebuje letni nadzor zaključnega računa proračuna". Tega pa zaključni račun občine za leto 2017 ni vseboval, zato svetniki predloga zaključnega računa proračuna Občine Črenšovci za leto 2017 niso sprejeli.

Na seji so med drugimi obravnavali tudi predlog komisije za podelitev nagrade Občine Črenšovci, vlogo govorcev na pogrebih ter sprejeli Letni program športa Občine Črenšovci za leto 2018.

Ob koncu vseh ostalih točk so sledila vprašanja in pobude članov občinskega sveta. Razvila se je razprava o »incidentu«, ki se je zgodil na zadnji seji nadzornega odbora (NO) Občine Črenšovci, na kateri so bili prisotni članice NO, župan ter računovodkinja. Zaradi kršitev Statuta Občine Črenšovci in domnevnih žalitev ter arogantnega obnašanja župana nad članicami NO, je 14 od 15 svetnikov podpisalo pobudo za sklic izredne seje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2018 ob 8:51 gost1 gost

      zadnji čas, da nekateri končate svoje nedelo in se umaknete za vedno iz politike. hvala

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2018 ob 10:20 gost

      Skoraj eni in isti ljudje vse mandate sedite,rezultati so vidni(žalostno)

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.04.2018 ob 12:34 gost

      Ka pa župan nekši žalosten na sliki? :D Svadi ga ka se kunčno najšel nešče ( Miha pa Utroša ) pa ga dol stavo in nemre več biti šerif.

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.04.2018 ob 18:45 gost

      Moje mnenje je, da vas kar preveč sedi na teh sejah, s katerih občani občine Črenšovci imajo zelo malo koristi.Problem Slovenije so prav take občine, katerih je enostavno predosti.Prosim odidite narod bo preživel brez vas.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.04.2018 ob 20:23 Trejza gost

      Bravo posamezniki, tak se dela! Presekajte nekaj desetletje staro prakso. Miha za župana!

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.04.2018 ob 0:04 lili gost

      Žalostna črenšovska občina, kjer vladata samovolja in tiranija, kjer je izvajalec sam sebi nadzornik in kjer delajo že leta in leta enaki izvajalci in partnerji pri dobri kapljici! Tu ima tudi družina malo ceno, iz ostalih občin, prijaznih mladim, pa se gospod župan gladko posmehuje. Industrijska cona je namenjena sama sebi, partnerjev ne zna privabiti nihče. Evropski razpisi so jim še vedno španska vas, eni pa znajo izkoristiti vsak nepovratni Evro za svojo občino. Zato pa nas je vse manj, žal... Gospod župan, kako dolgo še? Upamo, da samo še ta mandat. Ne boš nas kupil z drobtinicami, ki jih mečeš sedaj pred volitvami, ko teče voda v grlo.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.04.2018 ob 7:56 Rile gost

      Lili,ni problem samo v županu,tudi občinska uprava z nekimi izjemami ni na nivoju ,da bi se vedela oz.znala prijaviti na kakšne raspise.Potem bi morali to slediti,vendar ,ko župan zapusti pisarno tudi delavci za njim pobegnejo ,Glede del pa vsi vejo kdo bo delal ,kdo projektiral in kdo nadziral(sam sebe) in seveda koliko zaračunal(imajo ga verjetno v krempljih) Lp

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.04.2018 ob 10:28 Žižkanjar gost

      Raus Antonio! Povozil te je čas, in še kaj. Zato pa se dogajajo izpadi, podobni seji nadzornega odbora. Raus!

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.04.2018 ob 11:58 mrak gost

      mrak kaple ednim na očij ka vijdijo ka se jin nešče vupa postaviti kotran po vsun tun časi

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.04.2018 ob 6:49 gost

      Ka bi bilou,če bi vsi državljani dan za dnem samo sestankovali in tou na nekih umetno sestavljenih brezveznih sejah , samo nekaj glumili ta vtrij dnij.Mijslin,ka bi nas hitro vrag vzeo, tak kak tou Črenšovsko občino, pa Slovenijo.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.05.2018 ob 13:28 gost

      Prijavite toga pijanca inšpekciji naj ga preverijo z alkotestom,mislim da ima v sebi vsaki dan smrtno dozo alkohola,pol pa nemire opravljati svojega dela Tonček moj Tonček spravi se za tri mesece v Ormož tam ti bodo svetovali.katastrofa v tej črenšovski občini,vsaki Lolek te že poriva pri spanju pa saj veš kje.lp

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.