https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podelili raziskovalne nagrade najboljšim mladim Pomurcem

Murska Sobota, 27.05.2011 ob 14:42  

Pomurska izobraževalna fundacija je že devetič podelila Pomurske raziskovalne nagrade, ki so jih izbrali in recenzirali pomurski akademiki in člani Pomurske akademije PAZU.

---------------------------------------------------------------------

                                                          -------------------------------------------------------------------

Na podelitvi so spregovorili predsedsednik PIF-a dr. Mitja Slavinec, najstarejši pomurski akademik dr. Anton Vratuša, predsednica Kluba prekmurskih študentov Mihaela Kalamar in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič.

Šest nagrajencev

Čeprav je bilo v preteklih letih tudi več nagrajencev, se je strokovna komisija letos odločila za šest nagrajencev. Nagrado za najboljšo pomursko delo s področja naravoslovja je prejela Sara Kramar, s področja družboslovja in humanistike sta nagrado prejela Bernarda Puhan in Leon Zelko, za najboljše delo aplikativnega pomena pa Uroš Maučec.

Nagrado za najboljšo magistrsko nagrado je prejel mag. Jernej Buzeti, najboljšo doktorsko disertacijo pa je po mnenju komisije spisal dr. Uroš Tkalec.

Teme raziskovalnih nalog:

Bernarda Puhan - Preprečevanje mladoletniškega prestopništva - pomen in iskanje najboljšega pristopa

Sara Kramar - Identification of the main degradation product of a novel anti-cancer drug via LC-MS

Leon Zelko - Ravnateljice osnovnih šol o usposobljenosti socialnih delavk za naloge šolske svetovalne službe

Uroš Maučec - Model konvergence televizije in svetovnega spleta v slovenskem okolju

Mag. Jernej Buzeti - Samopodoba vodij v državni upravi

Dr. Uroš Tkalec - Meddelčne interakcije in nove koloidne strukture v tankih nematskih plasteh

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.