https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Duo Nostalgija: Dnevno imava preko deset klicev iz celotne Slovenije

05.06.2011 ob 17:46  

Pogovarjali smo se z Duo Nostalgijo, ki ga sestavljata oče Miran in sin Kristijan. Duet, ki ustvarja in nastopa že pet let, nam je izdal, da sta se na šov Slovenija ima talent prijavila zgolj zaradi razpoznavnosti v širši Sloveniji, kar se je zaenkrat obneslo v številu nastopov.

Nastopati sta začela pred petimi leti. Sta si ime Duo Nostalgija nadela že takrat ali šele sedaj na šovu Slovenija ima talent?

Tako, od začetka, ko sva začela nastopati, torej pred petimi leti, sva si izbrala to ime. Tudi repertuar imava tak in sva izbrala ime takšno, ki definitivno spada zraven.

Kakšna so bila vajina pričakovanja na šovu Slovenija ima talent? 

Pričakovala sva točno to, kjer sva pristala. Nisva šla na zmago, šla sva samo zato, da se pokaževa malo širši publiki in to nama je uspelo.

Torej sta zdaj še bolj znana?

Ja, ljudje so presenečeni. Vsak dan imava preko deset, petnajst klicev iz celotne Slovenije. Prej je bilo težko priti z nastopi preko Mure. Jaz sem že več kot 25 let pevec z izkušnjami v vaških bendih in enostavno od Radgone, pa naj bo do Maribora, se ni dalo priti. V takem poslu moraš imeti veze. Nama je sedaj zadeva pač uspela.

V polfinalni oddaji Slovenija ima talent sta bila med prvimi tremi. Vaju je to presenetilo ali sta to pričakovala?

Bi rekel, da naju je presenetilo, zato, ker je bila zelo velika konkurenca. Bilo je kar sedem pevskih skupin oziroma pevcev/pevk. Razmišljala sva o kakem četrtem, petem mestu, ampak sva se dala presenetiti. Vedno sem rekel, da je odprto, ker so mi domači Prekmurci obljubljali glasove. Tako da, hvala še enkrat vsem skupaj, ki so glasovali za naju in razkirali finančna sredstva.

Kako gledata na vse to vidva?

Midva sva to, kar sva. S srcem in dušo sva zapela in se ne nimava za profesionalce. Mislim, da, če bo zdravje služilo, lahko še mnogo src in duš očarava po celi Sloveniji. To nama že uspeva, saj  sva imela že nekaj nastopov od Portoroža, Ljubljane, Celja in se je fantastično izteklo.

Torej imata zdaj več nastopov drugje po Sloveniji, kot doma?

Zdaj je obratno, ja. Ne bova pa zapostavljala Prekmurcev. Koliko se bo dalo in bova prosta, bova vedno nastopala v domačem kraju. Ker tukaj so ljudje, brez katerih ne moreva biti in se bova prilagajala.  Ne pa, da bi sedaj kdo rekel, da sva postala profesionalca in finančno nedosegljiva.

V polfinalni oddaji Slovenija ima talent sta skupaj z Ajdo Ivšek čakala na odločitev žirije o drugem mestu za finale. Vaju je odločitev za Ajdo Ivšek presenetila?

Lahko rečem, da naju skoraj ni presenetila. Že lansko leto sem spremljal oddajo in sem videl, da se v šovu išče nek talent, ki bo kasneje predstavljal Slovenijo nekje v Evropi, kot je to zdaj dokazala Maja Keuc. Torej oseba, ki lahko preseneti tudi ostale in prej ni bila znana glasbena ali medijska osebnost. Tako da sva tako odločitev pričakovala. Nama zmago pomeni že to, da sva dosegla tretje mesto, seveda s pomočjo publike, ki je glasovala.

Torej vama denar, ki ga dobi zmagovalec, ni pomemben?

V tem primeru denar ni pomemben, saj se nisva prijavila zaradi denarja. Obrestovalo se nama bo na vsak način, ker imava že zdaj tri mesece več nastopov in to vse preko Mure, bova pa nastopala v Prekmurju, kolikor bova le lahko, kot sem že povedal.

Kaj pa žirija? Kakšna se vama je zdela?

Kar se tiče žirije, nimam drugega komentarja kot fantastično! Pri obeh nastopih sva dobila fantastične komplimente od vseh treh žirantov. Moram pa dodati, da sva zadovoljna s celotno organizacijo in celim potekom šova. Tam sem se počutil fenomenalno in tudi moj sin. In naj povem, da ne glede na odločitev, ki je bila izredno težka za žirante, sva s ponosno, dvignjeno glavo in s spoštovanjem prenesla odločitev, saj sem vedel, da rabijo nekoga, ki bo Slovenijo peljal naprej. Midva sva na tem področju zanimiva veliko ljudem in sva zadovoljna.

Torej sta uresničila svoje sanje?

Tako, uspelo je. Najine sanje so se izpolnile. Če bi dodal še piko na i, bi to bil nastop v Stožicah pred 15.000 ljudmi in to bi bila verjetno največja nagrada za moje dosedanje delo, ki ga opravljam z dušo in srcem.

Kristijan, kaj pa tvoji občutki po nastopu v polfinalni oddaji?

Fenomenalni. Meni je bilo vse zakon, tudi to, da sva prišla na tretje mesto, to je največje zadovoljstvo. Super so tudi občutki, da te ljudje povsod, na cesti, v trgovinah, pozdravljajo, te poznajo.

Kaj za vaju pomeni večji uspeh v glasbi, ustvarjanje s srcem in dušo ali vlaganje s finančnega vidika?

Prej se nisem spuščal v to zadevo. Sem pa kot kantavtor napisal že precej besedil, imava izredno težke pesmi. Zaradi finančnega stanja nisva še izdala nobene skladbe, imava pa pripravljeno in obljubim svoji publiki, da bodo slišali najine lastne melodije. Še v tem letu bova izdala komad za dušo vsem našim Prekmurcem in ostalim poslušalcem. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. bokan
      06.06.2011 ob 20:51 bokan

      Samo ena beseda: CARA!!!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. okvals
      07.06.2011 ob 18:12 okvals

      izredno težke pesmi..hhahaha..mišo kovač..pa težke pesmi..lepo vas prosim..zresnita se..kaj je za vaju težka pesem..pojasnita..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.