https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Mario Horvat - kitarist, ki je zapihal na dušo žensk

 

Mario Horvat obiskuje Gimnazijo Murska Sobota, v prostem času pa se ukvarja z glasbo. Posnel je že tudi svojo prvo pesem z naslovom Najlepša.

 

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na pota glasbenih karier.

Že standardno vprašanje: kje in kako si se začel ukvarjati z glasbo?

Z glasbo sem se začel ukvarjati pri približno 13 letih. Prej se nisem spuščal v takšno smer, me je pa že od malih nog fascinirala.

Kje in kako si se učil igrati kitaro in kako to, da si se odločil ravno za ta inštrument? Kakšno kitaro imaš v lasti trenutno?

Kitaro sem začel igrati v 5. razredu osnovne šole, kar sam doma v sobi. Kasneje, ko sem se naučil nekaj osnov kitare, sem se udeleževal tudi učenja kitare pri večih glasbenikih. Odločil sem se za kitaro, ker mi je bila najbližji inštrument in je pomembna pri večih zvrsteh. Doma imam trenutno štiri kitare (12- strunsko, električno, akustično in pa jazz kitaro), vendar najbolj uporabljam jazz kitaro, ki ima res poseben zvok.

 

Predstavljal si se kot posameznik in pa tudi v bendu. Kje je enostavneje "delati" - sam ali v skupini?

Oboje ima prednosti in lastnosti. Težko je povedati, kje je "enostavneje", odvisno je posameznika in od ljudi, s katerimi delaš. Večkrat sem delal kar sam, kar se tiče izvajanja in pisanja skladb. S skupino imaš vedno nekoga za sabo, od kogar si nasvezadnje tudi odvisen, pri samostojnem glasbeniku pa so stvari seveda malce dragačne.

Kakšni ritmi ti najbolje ustrezajo in v kateri glasbi se najbolj najdeš?

Zanimivi ritmi se mi zdijo jazz in rock. Nasplošno imam velik razpon poslušanja, kar se glasbe tiče. Najbolj se vidim v pop-rocku ali alternativnem rocku, kot so na primer Coldplay, Bon Jovi, James Blunt, U2.

Pred kratkim si posnel tudi svoj prvi singel. Bi nam povedal kaj več o tem?

Res je, pred kratkim sem posnel prvo skladbo z naslovom "Najlepša". Pesem pripoveduje o tem, da je vsaka ženska po svoji strani najlepša in da je vsaj nekomu zelo pomembna. Pri nastajanju te pesmi nisem imel v mislih konkretne osebe. Nastajala je na splošno, brez biografske vsebine. Pri snemanju so sodelovali člani zasedbe Art Music Orchestra in bobnar Sandi Sukič, aranžma pa je naredil Roman Sarjaš.

VIDEO: MaRiOH - Najlepša


Zaupaj nam še tudi ti, si že kdaj osvojil kakšno dekle s kitaro? Bi to "strategijo" svetoval mlajšim fantom, da se naučijo vsaj en komad in ga zaigrajo punci, ki bi jo želeli osvojiti?

Dobro vprašanje. Na žalost še nisem imel to čast, bo pa vsekakor vedno v mislih. Seveda ni slaba izbira, je sigurno ena izmed romantičnih načinov osvajanja, tako da bi romantičnim ženskam bilo najverjetneje všeč.

Če bi imel možnost postati za en dan kdorkoli na svetu - kdo bi postal in zakaj?

Postal bi verjetno eden izmed bolj znanih glasbenikov in vsaj enkrat doživel občutek nastopati pred več tisoč glavo množico, ki s tabo prepevajo tvoje pesmi. Mislim, da to je nekaj najbolj neverjetno za vsakega glasbenika.

Kakšni so tvoji glasbeni in življenjski cilji za prihodnost? Trenutno namreč še obiskuješ še srednjo šolo, pa tudi kitaro in ostalo glasbeno znanje še lahko nadgradiš - kako daleč bi rad prišel? Kje so tvoje meje?

Moje želje je vedno ukvarjati z glasbo ne glede na okolico in dalje ustvarjati lastno glasbo. Dokončati šolanje in uspešno življenje. Glede meje gledam vedno, da so s stanja normalnega delovanja in da so mi dosegljive. Že prevečkrat je bil vzrok za kakšen slabši rezultat v šoli ravno kitara. A kljub temu je to tisto, kar mi zelo veliko pomeni in za stvari, ki ti veliko pomenijo je potrebno tudi tvegati.

    Komentarji

    1. Iophiniac
      16.06.2011 ob 20:02 Iophiniac

      fajn

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. okvals
      16.06.2011 ob 22:42 okvals

      a je na fotki klaviatura Yamaha PSR S910?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.