https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Muro 05 bosta najverjetneje okrepila Jelič in Fajić

Murska Sobota, 21.6.2011  

Dvomov ni več. Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je danes sprejel sklep, da bo v sezoni 2011/12 prva liga še vedno štela deset članov in da v njo sprejme Muro 05 in Triglav iz Kranja. Nad odločitvijo, ki jo je čakala cela Slovenija, so razumljivo zadovoljni tudi v murskosoboškem klubu.

"V vsakem primeru smo izredno zadovoljni in veseli s takšnim razpletom. Mislim, da so si igralci in navijači to zaslužili, ker že predolgo čakajo to prvo ligo. Današnji dan je dan za šampanjec in kozarec hladnega piva. Od jutri naprej nas čaka trdo delo, da upravičimo to zaupanje, ki nam ga je naložila NZS in da pokažemo, da to povabilo ni bilo zaman ter da nismo prišli v prvo ligo na stranska ampak na velika vrata. Z delom na in ob igrišču bomo to tudi dokazali," je prva izjava predsednika Miroslava Topiča.

V telefonskem pogovoru nam je slednji še dejal, da razgovori z večimi potencialnimi sponzorji potekajo, dejstvo, da je zdaj prva liga realnost, pa samo izboljšuje izhodiščni položaj. V naslednjih dnevih se lahko pričakuje intenzivne pogovore in novice o novih podpornikih kluba.

Celec: V četrtek bo za nas konec prestopnega roka

"Prvi občutki so odlični, temu smo tudi vse podredili," je po odločitvi, da bo Mura 05 igrala v prvi ligi, dejal njen športni direktor Igor Celec, ki ima te dneve polno roke s kadrovanjem, vse pa naj bi bilo znano v četrtek. "Glede igralskega kadra bo v četrtek za nas že končan prestopni rok. Podpisala naj bi dva napadalca, v tem tednu pa bodo tudi podpisane profesionalne pogodbe z obstoječimi igralci," pravi Celec, ki je glede imen še vedno skrivnosten.

Vseeno smo uspeli izvedeti, da pričakovani napadalec ne prihaja z Hrvaške, pač pa z Bosne in Hercegovine in še nikoli ni igral v Sloveniji, medtem ko je drugi napadalec Slovenec, ki je do zdaj igral v prvi ligi.

Jelič in Fajić?

Po poročanju Nogomanie naj bi bila "skrivnostna" napadalca, ki bosta okrepila Muro 05 Dragan Jelič, ki se ga spomnimo iz Maribora, in Nusmir Fajić, ki je doslej igral za Travnik v Bosni in Hercegovini. 190 cm visoki napadalec je bil sicer v minulem sezoni s 14 zadetki drugi strelec bosanskega prvenstva.

Bo Nusmir Fajić v četrtek okrepil Muro 05? (Foto: Haber.ba)

Sicer bi morala že včeraj članska ekipa Mure odpotovati na priprave v Bosno in Hercegovino na Kozaro, vendar zaradi večjega števila mladih igralcev, ki še ima šolske obveznosti, so priprave začasno odpovedali. Kot pravi Celec se bodo na krajše priprave odpravili takoj, ko bo to možno, sicer pa imajo dobre pogoje za vadbo tudi doma. Že v četrtek čaka Muro druga prijateljska tekma in sicer ob 17. uri v Veliki Polani, prva prava preizkušnja pa bo v nedeljo ob 18.30 v gosteh pri hrvaškem prvoligašu Zagrebu. Za naprej ima murskosoboški klub dogovorjeni že tudi tekmi z Interjem Zaprešićem (4. julij) in Sifiokom (9. julij), medtem ko bodo nasprotniki na preostalih tekmah drugo ali nižjeligaši.

V prvi ligi bodo tako v novi sezoni igrali vsi lanskoletni prvoligaši razen Primorja, tudi Triglav, kateremu so sicer po koncu zadnje sezone zaprli vrata, a so ga na po mnenju Danila Kacijana sprejeli v ligo na neprimeren način, kar si lahko preberete TUKAJ, ter Mura 05. Medtem ko Kranjčani izpolnjujejo licenčnim pogojem, ima Mura v izrednem postopku rok do konca leta, da zadosti vsem licenčnim pogojem. Žreb parov bo že v četrtek ob 13. uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. denis525
      21.06.2011 ob 18:10 denis525

      Sedaj pa še kakšnega sponzorja, pa je to to!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. janja85
      21.06.2011 ob 18:12 janja85

      Točno tak! Pa na tekme zdaj oditi!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. prekmurjerepublika
      21.06.2011 ob 22:04 prekmurjerepublika

      Še 3, 4 tedne pa de se pa čulo po celi sobote, 3333333333 44444444 MUraaaaaaaaaaaaaa:)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. murazavedno
      21.06.2011 ob 23:21 murazavedno

      šampijoni.!!!!!!!!!!!!!!!!!111

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. murazavedno
      21.06.2011 ob 23:22 murazavedno

      lendava ,maribor,ljublana pa de vse v črno bejlon

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.