https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dan državnosti v Ljutomeru zaključili z veselico

Ljutomer, 25.06.2011 ob 1:25  

V petek je v Ljutomeru potekela osrednja proslava ob Dnevu državnosti, ki jo je letos Občina Ljutomer združila s proslavo ob 140-letnici PGD Ljutomer. Slavnostna proslava se je odvijala na Glavnem trgu v Ljutomeru, slavnostni govornik pa je bil Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje.

Slovesnost se je pričela s parado gasilcev na kateri so sodelovali tudi Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo, Območno združenje slovenskih častnikov, Policijsko veteransko društvo Sever, Območno združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer in Prleško društvo generala Maistra Ljutomer. Poleg domačih gasilcev in gasilcev iz sosednjih Gasilskih zvez so proslavo obiskali tudi gasilci iz pobratenih mest Ljutomera, iz Hrvaške in Srbije ter predsednik regijskega sveta Bogdan Šajnovič, poveljnik regijskega štaba civilne zaščite Martin Smodiš, dolgoletni član gasilske organizacije Ernest Eory, poslanec DZ RS Franc Jurša ter drugi.

Prisotne je najprej nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, sledil je govor slavnostnega govornika ter podelitev najvišjih priznanj zaslužnim za dosego tako visokega jubileja. Najvišja društvena priznanja sta prejela Stanko Hunjadi in Miroslav Hunjadi za življenjsko delo v društvu, odlikovanje Gasilske zveze Slovenije za posebne zasluge pa je prejel Jože Bratinščak.

PGD Ljutomer je prejelo tudi zlato plaketo Gasilske zveze Slovenije in plaketo Civilne zaščite Slovenije. Ob tej priložnosti je društvu bila predana tudi termokamera, ki jo bodo gasilci uporabljali za boljšo vidljivost ob reševanju.

Slovesnosti je sledila gasilska veselica z ansamblom Vesele Štajerke. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.