https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Senzacionalno: V Ljutomer prispel legenda Gospodarja prstanov, Drakule in Vojne zvezd

Ljutomer, 26.07.2011 ob 23:30  

89-letni sir Christopher Lee bo na letošnjem Grossmannu prejel nagrado za življenjsko delo.

"Izjemno smo počaščeni in veseli, da lahko na festivalu gostimo tega legendarnega igralca, ki je tudi ljubiteljem fantastike ponudil nešteto nepozabnih vlog. Njegov obisk na festivalu je naše posebno presenečenje in darilo za vse naše drage obiskovalce," so med drugim zapisali organizatorji 7. Grossmannovega festivala.

V Gospodarju prstanov igral Sarumana

Sir Christopher Lee je eden najbolj znamenitih in vsestranskih igralcev v zgodovini filma. V svoji dolgoletni karieri si je prislužil naziv igralca z največ posnetimi filmi. Snemal je z največjimi svetovnimi režiserji in se preizkusil v vseh žanrih in produkcijah, od nizkoproračunskih neodvisnih filmov do hollywoodskih megauspešnic, veliko pa je delal tudi za televizijo. Ljubiteljem fantastike je najbolj znan kot Saruman iz trilogije o Gospodarju prstanov, grof Dooku iz druge epizode Vojne zvezd, Drakula iz filmov studia Hammer ter lord Summerisle iz kultnega Wicker Mana. Poleg obvladanja številnih jezikov je tudi odličen pevec, kar je dokazal s številnimi ploščami in s sodelovanjem z najrazličnejšimi glasbeniki.

Med režiserji, za katere je snemal, so John Huston, Raoul Walsh, Joseph Losey, George Marshall, Orson Welles, Nicholas Ray, Mario Bava, Michael Powell, Edward Molinaro, Jerome Savary, Billy Wilder, Steven Spielberg, Joe Dante, Peter Jackson, Tim Burton, John Landis, Alejandro Jodorowsky in Andrej Končalovski. Snemal je v angleščini, ruščini, francoščini, italijanščini, nemščini in španščini ter delal v številnih državah po vsem svetu.

Za svoj prispevek k svetovni kinematografiji je prejel nagrade v ZDA, Franciji, Nemčiji, Španiji, Italiji in Veliki Britaniji. Angleški princ ga je leta 2009 tudi povišal v viteza. Na letošnjem Grossmannu se mu bodo poklonili z nagrado za življenjsko delo in mu ob tej svečani priložnosti zaželeli še veliko navdušujočih vlog.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.